Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Para Yasa Teklifi Bugün Meclis’e Gidiyor: Saat Belli Oldu!

AK Parti (AKP), Türkiye’de kripto paraların yasal tanımının ilk kez yapılacağı kanun teklifini bugün Meclis’e sunacak.

Reuters’ın yaptığı habere göre AKP, TSİ bugün saat 15.30’da kripto paralara yönelik yasal tanımın yapılacağı kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adı verilen yasa tasarısına ilişkin detayları TBMM’de düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce yaptığı açıklamada “Mali suçlarla mücadele temel önceliklerimiz arasındadır. FATF tarafından paylaşılan rapora göre ülkemiz 40 FATF standardının 39’u ile uyumludur.” ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu yasa tasarısının yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye’nin gri listeden çıkması için gereken şartlar sağlanmış olacak.

Habere göre kripto paralar şu şekilde tanımlanacak: “Dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak elektronik olarak oluşturulup saklanabilen, dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan ve değer veya hak ifade edebilen gayrimaddi varlıklar”

Söz konusu yasa teklifi ile birlikte uluslararası regülasyonlara benzer şekilde Türkiye’de de kripto paralara yönelik risklerin minimuma indirilmesi hedeflendiği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!