Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’de Kripto Parası Olmayanlar Sayıca Üstünlüğünü Koruyor

Tansu Yeğen, Twitter üzerinde kripto para üzerine bir anket yayınladı. Yeğen, ankette kullanıcıların kripto piyasasında olup olmadıklarını sordu. En çok oyu alan cevap “Hayır kripto param yok” oldu.

UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, kripto paralara dair çok fazla soru aldığını, eğer kripto parası olan varsa yorumlara yazmasını söyleyerek Twitter’da bir anket oluşturdu. Tansu Yeğen, anket şıklarını “Evet kripto param var” ve “Hayır kripto param yok” olarak belirledi. 15 bin 298 kişinin katıldığı oylamada, %75.4 oranıyla “Hayır kripto param yok” seçeneği üstün geldi. Bu oran 11 bin 534 kişiye denk geliyor. Kripto param var diyenlerin oranı ise %24.6 oldu. Kripto parası olan kullanıcılar, yorumlarda kendilerini gösterdi.

En çok bu kripto paralar konuşuldu

Hangi kripto paraya sahip olduğunu yorumlarda belirten kullanıcıların birçoğu, Bitcoin’i olduğundan bahsetti. Bitcoin dışında Ethereum, XRP, Litecoin, Doge, Dash, LINK gibi birçok altcoin ismi de yorumlarda kendini gösterdi. Yorumlardan bazıları:

  • Alper Çelik: Bitcoin, Ethereum, LINK, DOT, YFDAI
  • JrKripto: %60 BTC — %20 ETH — %10 DOGE — %5 IOTA  –%5 NEO
  • Murat Alagöz: Bitcoin ve ETH var. Kızım 12 yaşında. Evlenirken bozmayı düşünüyorum.
  • Ufuk Şentürk: BTC, Ravencoin, ETH, BAT hepsinden 2bin TL’lik var. Totalde 20 bin TL Paribu aracılığıyla. Tek endişem, Paribu’nun çiftlik bank olması.
  • Burak Anlayış: “XRP aldım, bir hafta sonra çakıldı! Hala normal seviyelere gelmesini bekliyorum.” diyerek Ripple davası hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bazı kullanıcılar da kendisini destekledi. Bununla birlikte, “inatla Ripple alıyorum” diyen bir yatırımcı da oldu.

kripto-para
Tron hakkında gelen bir soruyu yanıtlayan Tansu Yeğen, Tron’u uzun vadeli bulmadığını ancak kısa vadede değerlendirilebileceğini ifade etti.

kripto-para
Kripto paraları riskli bulanlar var

Bazı kullanıcılar kripto paraların riskli olduğuna veya saadet zinciri olabileceğine dair fikirlerini paylaştı. Bir kullanıcı, kripto borsasına para yatırdıktan sonra internet çalışmasa büyük problem olacağını ve bu nedenle de kripto paraların riskli olduğundan bahsetti. Bazı kullanıcılar cevap olarak kripto paraların soğuk cüzdanlarda tutulabileceğinden söz etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!