Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America: Bitcoin ‘Tüm Balonların Anası’ Olabilir

Bitcoin fiyatı 2020’nin son ayından geçtiğimiz haftaya kadar süren ralli ile 1 ayda %100’den fazla yükselerek 40 bin doların üzerine çıktı. BTC geride kalan haftada neredeyse her gün rekor tazelerken, bazı isimler bu yükselişe temkinli yaklaşma kanaatindeydi. Bank of America’nın yetkili ismi hem Bitcoin’in hem yaşanan yükselişin “balon” olabileceğini dile getirdi.

Bitcoin son 1 ayda gösterdiği ralli ile yeni rekorunu 40 bin doların üzerinde konumlandırdı. Fakat hafta sonu yaşadığı düşüş ile BTC, analistler tarafından destek bölgesi olarak gösterilen 32 bin dolar bandına kadar geriledi. Bank of America’nın baş yatırım stratejisti Michael Hartnett’e göre Bitcoin’in yaşadığı bu ralli bir balondan ibaret olabilir.

Bitcoin’in sonu da diğerleri gibi mi olacak?

Bank of America Securities kıdemli yatırım stratejisti Michael Hartnett Bitcoin için “tüm balonların anası” yorumunda bulundu. Harnett tarafından kaleme alınan raporda, BTC’nin son 2 yılda gösterdiği dramatik yükselişin, geçmişte büyük çaplı düşüşler yaşayan diğer varlıkların gösterdiğinden çok daha büyük olduğu dile getirildi.

Bu varlıklara örnek olarak 1970’lerin altın piyasası, 1980’lerdeki Japon hisseleri, 1990’lardaki dot-com ve 2000’deki gayrimenkul sektörü gösterildi. Bir balon olarak adlandırılan bu sektörlerin de çakılmadan önce %100’den fazla kazanç elde ettiklerine dikkat çekildi.

Harnett, Bitcoin fiyatının birden dibi görmeyeceğini düşünse de giderek artan FOMO yatırımlara dikkat çekti. Yatırım stratejisti, BTC yatırımı için “giderek spekülatif hale geliyor” yorumunda bulundu. Hartnett, SPAC ve IPO’lara artan ilgi konusunda da uyardı.

“Dolar istikrar kazanırsa Bitcoin biter”

Hartnett’ın görüşlerini paylaşan birçok isim bulunuyor. Piyasadaki bazı aktörler ABD dolarının yeniden istikrar kazanmaya başlaması ile BTC’nin kayıplar yaşayabileceğini düşünüyor. Bitcoin’in birkaç hafta içerisinde iki kat değerlenmesinin ardında somut bir gerekçe olmadığına inanan JonesTrading baş piyasa stratejisti Mike O’Rourke, onun enflasyona karşı koruma sağlamadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!