Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin İlk Blockchain Kadınları Topluluğu Bir Araya Geldi

“İstanbul Blockchain Women” adıyla Türkiye’nin ilk Blockchain kadınları topluluğu, DijitalPara Teknoloji A.Ş. sponsorluğunda ilk toplantısını gerçekleştirdi. 4 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, Dünya’daki en etkili yüz kadın fütürist arasında gösterilen tek Türk Sayın Ufuk Tarhan’ın da içlerinde bulunduğu değerli bir zümre katılım gösterdi.

Topluluğun misyonu kadınlara teknoloji ve blockchain özelinde pozitif ayrımcılık sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri üretmek ve bu projeler sayesinde bilişim sektöründe kadın istihdamını artırarak, kadınların üretim ekonomisinde daha çok yer almasını sağlamaktır.

TÜİK’in 7 Mart 2017 tarihinde yayınladığı raporuna göre Türkiye nüfusunun %49,8‘ini kadınlar oluşturmaktadır. Toplantıda, toplumun yarısına tekabül eden bu oranın göz ardı edilemeyeceği, birtakım sektörlerin ya da görevlerin erkek işi olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiği ve bu konuda alınması gereken aksiyonlar konuşuldu. Yine aynı raporda belirtildiği üzere, Türkiye’de kadın istihdam oranının, erkeklerin istihdam oranının yarısından az olduğu bildirilmiştir. Bu rakamlar dikkate alındığında bir çok sektör ve alanda kadınların gelişiminin teşvik edilmesi  ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyor; teknoloji ve blockchain alanlarında üzerimize düşeni yapmaya fazlasıyla hazır olduğumuzu duyuruyoruz.

Konuyla ilgili Sayın Ufuk Tarhan da Türkiye’deki kadın istihdamının diğer ülkelere göre oldukça düşük seviyede olduğuna dikkat çekerek “Gerekirse erkek gibi olacağız, çekinmeyeceğiz!” dedi.

Etkinliğe değerli katkılarını sunan DijitalPara Teknoloji A.Ş. kurucusu Sayın Ali Sermet Taşdöğen ise yaptığı açılış konuşmasında “Kadınlar yüzyıllardır hiç kimseden bir talepte bulunmadan tamamen kendi örgütlü mücadeleleriyle bütüb haklarını tek tek aldılar; halen de almaya devam ediyorlar.” Dedi Ardından bir blockchain tutkunu olarak bu alanda kadınların önünü açacak her türlü somut adım için elinden gelen desteği sağlayacağını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment