Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitch CEO’su eBay’e Rakip Olacak Ethereum Temelli Platforma Yatırım Yaptı

CNBC’ye bir röportaj veren Ethereum tabanlı dijital ürün pazarı kurucusu Ammit Mahajan, firmanın ilk turda yaklaşık 6 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Hayli popüler bir oyun olan Farmville’in de kurucusu olan Mahajan, yaptığı açıklamada en büyük yatırımı Spark Capital’dan aldıklarını ve Twitch CEO’su Emmett Shear ile kurucu Justin Kan’dan yatırım aldıklarını açıkladı.

Twitch, Bu Platforma Neden Yatırım Yaptı?

CryptoKitties gibi platformlar Ethereum akıllı kontratlarını kullanarak iş yapmaya çalışırken bu platformda kullanılacak olan akıllı kontratlar da, daha sonra Rare Bits gibi platformlara gidip orada ticarete açılıyor.

Rare Bits de sektördeki ilk popülarite kazanışını, CrpytoKitties kullanıcılarına borçlu. Uygulamanın kullanıcıları, dijital kitleri satmaya başlayınca ünlenen Rare Bits, Dapp Radar uygulamasına göre en ünlü merkezi olmayan oyun uygulaması olan CryptoKitties’e, bu anlamda çok şey borçlu.

Temel olarak kullanıcıların karakter yaratabilmesine olanak tanıyan CryptoKitties, eski bir Japon klasiği olan oyun Tamagotchi’ye birçok açıdan fazlaca benziyor. Bu iki oyun arasındaki ana fark ise, CryptoKitties de kullanıcıların itemleri gerçek manada alıp satabilme hakkına sahip olması.

Yıllar boyunca oyun sektörü, oyunların içinde kullanılan itemleri satabilmek için efektif bir metod arayıp durdu. GameFlip, G2A ve Player Auctions gibi platformlar tam bir aracı ve yönetici olarak görev yapmaya çalıştı ve itemler, oyun için paralar, skinler ve daha birçok şeyin bir pazarı olarka işlem gördü.

Twitch de, gaming sektörüne yoğunlaşan bir canlı yayın platformu olarak, gamer ve canlı yayıncıları hedefliyor. YouTube gibi daha geniş kitleye hitap etmektense kitleyi görece daraltan Twitch, bu noktada önemli işler yapıyor.

Oyun içi itemlerin ve diğer ürünlerin takas edilmebilmesi fikri de, Twitch CEO’su Emmett Shear ve kurucu Justin Kan’a çok iyi gelmiş olacak ki, Rare Bits’in evrildiği yerden memnun kalan ikili, yatırım yapmaya ve şirketin potansiyelini ortaya çıkarmada ekibe yardımcı olma noktasında irade göstermiş.

CNBC’ye konuşan Rare Bits kurucusu Mahajan, uzun vadede platformun kripto para ürünlerinin dışında çeşitli ürünlere de ev sahipliği yapmasını istediklerini belirtti. Bunların arasında kulis biletleri ve ikinci el ürünlerin de yer aldığı geniş bir yelpazenin olduğunu belirten Mahajan, orta uzun vadedee ise ekibin kripto para sektörü dışından kimseleri platforma çekmeye çalışmasının, gayet mantıklı olacağına vurgu yaptı.

Şu aşamada Rare Bits’in temel olarka kripto para severlere hitap ettiğini kabul eden Mahajan, bu hedef kitlesini arttırıp daha büyük bir pazar oluşturmak istediklerini de sözlerine ekledi ve bu konuda çok çalışmaları gerektiğini belirtti.

Blockchain konusunda kullanımın az olduğunu da belirten Mahajan, konuyla ilgili görüşlerini şöyle sıraladı:

”Bir kere, şu an yaşadığımız en büyük sorun şu: Eğer Ethereum ile yapacak hiçbir şeyim yoksa, Ethereum’a hiç ilgi duymuyorsam ya da Ethereum hakkında hiçbir şey duymadıysam, neden gidip Ethereum alayım ve bu ekosistemde yer almak isteyeyim? Beyonce gibi yıldızların sahne arkası ve kulis biletlerini Blockchain’den sattığını düşünün. Kaç kişi gidip bu biletleri Blockchain üzerinden almak ister?”

eBay İle Rekabet

Rare Bits’in en temeldeki amacının bir süre sonra etiketleri olan Blockchain ve kripto para ifadelerinden kurtulup kripto para kullanan müşteriler ile diğerleri arasındaki farkı kapatmak olduğunu belirten Mahajan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

”Ürünümüzün son aşamasında, Blockchain ya da Ethereum kullandığımızdan bahsetmek gereği dahi duymamak istiyoruz. İdeal bir dünyada, sitemize girersiniz; isterdiğiniz şeyi alırsınız ya kullanır ya da trade edersiniz. Bunu yaparken de hangi teknoloji olduğunu ya da kripto para temelli olup olmadığını da bilmenize gerek yok.”

Mahajan’ın bu konudaki iddiaları gayet güzel olsa da, böylesi bir şeyi hayata geçirmek hiç de kolay değil, hatta büyük de bir risk. Bunu başarabilmek için platformun iyi yönetilmesi ve ekibin iyi bir iş çıkarması gerekiyor. Ayrıca doğru adımlarla eBay gibi merkezi platformlara da kafa tutulmasının sağlanması, başarı için olmazsa olmazdan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment