Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Bahşiş Özelliğine Ethereum (ETH) Desteği Ekledi

Sosyal medya devi Twitter, içerik üreticileri için sunduğu kendine özgü bir özellik olan bahşiş özelliğine Ethereum (ETH) desteği ekledi.

Twitter, 16 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada Eylül 2021 tarihinde bitcoin (BTC) ile ödeme seçeneği eklediği bahşiş özelliğine Ethereum (ETH) dahil olmak üzeri yeni ödeme hizmetleri eklediğini duyurdu.

Ethereum ile bahşiş almak isteyen kullanıcıların platformun bahşiş özelliğini etkinleştirmeleri ve profillerinin özel bölümüne bir Ethereum adresi eklemeleri yeterli olacak. Bir Twitter sözcüsü, yeni özelliğin Ethereum Name Service (ENS) alan adlarını desteklemediğini söyledi.

Ethereum haricinde Ethereum tabanlı stablecoin’ler dahil olmak üzeri ERC-20 tokenları ile de bahşiş vermenin destekleneceğini doğrulayan Twitter’ın, bahşiş özelliğinde desteklenen diğer ödeme hizmetleri arasında Cash App, GoFundMe, Patreon, Wealthsimple ve Venmo bulunuyor.

Twitter, Ethereum cüzdan desteğinin şirketin bahşiş politikasını kabul eden tüm kullanıcılar için mevcut olacağını belirtti. Ancak özellik şu anda yalnızca iOS ve Android telefonlardaki mobil kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Şirket kullanıcıların bahşiş özelliğini tüm içerik oluşturucularına desteklerini ve takdirlerini göstermek amacıyla yardım etmek ya da ödüllendirmek için kullanılabileceğini dile getirdi.

Twitter’ın Baş Ürün Müdürü Johnny Winston konu ile ilgili verdiği bir röportajda;

Kripto kullanmak isteyen içerik oluşturucular ve hayranlar için Twitter’da daha fazla seçenek içeren ödeme alma yollarını genişletmeye devam ediyoruz. Herkes için ETH adreslerini bahşiş özelliğine eklemekten heyecan duyuyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca bahşiş özelliğinin Nijerya, Gana ve Hindistan’da da kullanıma sunulduğunu söyleyen Twitter’a göre kullanıcılar aldıkları bahşişlerin %100’ünü elinde tutmaya devam ediyor.

Twitter geçen ay ücretli “Twitter Blue” üyelerine özel yalnızca iOS cihazlarında kullanılabilen NFT doğrulama ve NFT profil fotoğrafı özelliğini kullanıma sunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!