Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Verileri Dünya’nın Bitcoin’e Yeterince İlgi Göstermediğini Ortaya Koydu

Bit Info Charts tarafından yayınlanan verilere göre, Bitcoin ile ilgili atılan tweet’ler son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Twitter üzerinde Bitcoin ile ilgili konuşmaların azalmasının en büyük sebebi, 2018 yılının başından bu yana görülen %80’lik düşüş ve birçok yatırımcının piyasadan çekilmesi olarak görülmekte.

Bitcoin ile ilgili tweet’lerin özellikle boğanın geldiği 2017 yılının Aralık ayında yükselişe geçmeye başladığı ve Ocak 2018 tarihlerinde de tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı verilerle sabit. Kevin Rooke’nin yaptığı açıklamalara göre 2015 yılında günlük ortalama olarak 30.000 adet Bitcoin ile ilgili tweet platformda gözükmekteydi. 28 Nisan tarihinde 16.710 adet Bitcoin ile ilgili tweet atıldı. Şu sıralar ise kripto para piyasasının dışındaki dünya, gerçek anlamda kripto para piyasasına ve Bitcoin’e hiç mi hiç ilgi göstermiyor.

Bunun yanı sıra Blockchain.info‘nun sunduğu verilere göre özgün Bitcoin adreslerinin sayısında ise parabolik bir artış söz konusu. Şu an için kullanımda olan tekil Bitcoin adreslerinin sayısı 529.636’ya kadar yükseldi. Bunun yanı sıra Google Trends verilerinde de Bitcoin Nisan ayı başındaki yükselişi ile Elon Musk ve SpaceX‘in en son roketlerini bile geride bırakmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment