Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağ Düğümleri Konusunda Lider Ülke Hangisi?

Kripto para piyasasının yavaş yavaş yükselişe geçmesi ve Bitcoin‘in (BTC) 5.000 dolar üzerine kendisini atmasıyla, ağ düğümleri rekabeti de iyice kızışmaya başladı. ABD tahmin edilebileceği gibi zirvede yer alsa da, toplam ağ düğümlerinin %25’ine sahip olduğu göz önüne alınırsa hemen arkasındaki Almanya’ya pek bir fark atamamış gibi duruyor.

Trust Nodes tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, Almanya 1880 ağ düğümü ile %20’nin biraz altında yer alıyor ve ABD ile arasındaki fark oldukça az. Almanya ve ABD’nin sahip olduğu ağ düğümlerinin toplamı, dünya çapındaki bütün ağ düğümlerinin %45’ine denk geliyor ki bu oldukça önemli bir oran.

Geride kalan ülkelerin hiçbiri ise çift haneli rakamlara çıkabilecek kadar ağ düğümü oranına sahip değil. Almanya’nın hemen arkasında yer alan Fransa, 619 ağ düğümü ile %6.51’lik bir yüzdeye sahip. Kripto para ve blockchain denilince akla gelen ilk ülkelerden birisi olan Çin ise, 306 düğüm ile altıncı sırada yer alıyor ki Çin’in kripto para madenciliği konusunda ne denli ileride olduğu düşünülecek olursa, bu durum oldukça şaşırtıcı.

Top 10 içerisinde yer alan diğer ülkeler arasında Hollanda, Kanada, Singapur, İngiltere ve Rusya yer alıyor.

Almanya, kripto para piyasası konusunda ABD ve Çin kadar ciddi atılımlarda bulunmamış olmasına rağmen, Avrupa’nın teknoloji merkezlerinden birisi olma özelliği ile bu farkı çabuk kapatmaya niyetli gibi gözüküyor. Bitcoin’in dünya çapındaki ağ düğümü miktarı ise 9503 olarak görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment