Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Odaklı Veri Firması, 6 Milyon Dolarlık Yatırım Topladı!

Kripto para birimleri odaklı bir finansal teknoloji ve veri firması olan Digital Assets Data, hedeflediği fonlamada Digital Currency Group, Morgan Creek Digital Assets ve buna benzer firmalardan toplamda 6 milyon dolara yakın sermaye toplamayı başardı.

30 Nisan tarihinde yapılan açıklamaya göre elde edilen bu fonlama firmanın kurumsal düzeyde kripto para veri platformu kurabilmesine yardımcı olacak. Digital Assets Data’nın kurucu ortağı ve CEO’su olan Mike Alfred, daha önce BlackRock, JPMorgan, Goldman Sachs ve Fidelity gibi sektörünün lideri olan firmalara veri ve derecelendirme bilgileri sağlayan finansal bilgi şirketi Blackscope’un kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev yapmıştı.

Digital Assets Data firması en çok yatırım aldığı Digital Currency Group ve Morgan Creek Digital Assets’in yanı sıra Distributed Global, Galaxy Digital, CMT Digital ve Ritholtz Wealth Management CEO’su Joshua Brown’dan da yatırım aldı.

Yapılan basın açıklamasında şirketin hedeflediği kurumsal düzeyde veri platformunun özellikle serbest kripto para fonlarına, aile ofislerine ve varlık yönetim araştırma firmalarına birçok fayda getireceği belirtildi.

Mike Alfred konu hakkında yaptığı açıklamada sunacakları hizmetlerin blockchain tabanlı olacağını müşterilere gönderilecek olan referans verilerin de bulut yedeklemesine sahip olacağını ifade etti.

Barry Silbert tarafından yönetilen Digital Currency Group bugüne kadar toplamda 130 farklı yatırımda bulundu ve yatırım yapılan firmalar arasında Coinbase, Circle ve Ripple gibi devlerin bulunması bu firmanın yaptığı yatırımın değerini bir kat daha arttırmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment