Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Deneyimli İsimleri, Bir Kripto Para Şirketi Kurdu

İnternet devi Facebook bünyesinde bir süre çalışan ve şirketin kıdem olarak deneyimli isimlerindne oluştuğu ifade edilen bir ekip, kripto para şirketi kurarak sektöre giriş yaptı. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında da ifade edildiği üzere, Facebook veteranları CryptoKitties’e benzer bir proje ile sektöre giriş kararı aldı.

Yapılan açıklamada Editional adı verilen şirketin aynı zamanda fonlama turunda 1.5 milyon dolarlık yatırım aldığı da ifade edildi. Buna göre, firma aralarında Ethereum ağının kritik üyelerinden birisi olarak da gösterilen ConsenSys’in de aralarında bulunduğu şirketlerden toplamda 1.5 milyon dolarlık yatırım aldı.

Editional olarak ismi konan projenin yakın dönemde iOS ve Android marketlerine gireceği de yapılan açıklamada yer aldı. Buna göre, uygulamayı kullanacak olan kişiler; kendi dijital sanat çalışmalarını platform üzerinden gerçekleştirebilecek ya da direkt olarak platformu kullanarak bu çalışmaları yapabilecek.

Bu çalışmalar, daha sonra kripto para cinsinden satılabilecek ve sanatçılar böylelikle yaptığı eserleri bir gelir kaynağına dönüştürme şansına shahip olacak. Yapılan basın açıklamasında, Blcockhain teknolojisinin bu tarz bir kullanım alanı için çok uygun olduğu ifade edilirken, şunlara değinildi:

”Blockchain teknolojisi, her bir ürünün ayrı onayına ve benzersizliğine de hizmet eden bir teknoloji. Biz de bu alanda böyle bir uygulama geliştirerek, sanatçıların ürünlerini gelir kaynağına dönüştürmesini amaçlıyoruz. Yapacağımız hamleler ile bu alandaki adil olmayan durumları da ortadan kaldırma amacını taşıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment