Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Japon Borsası, Amerikan Pazarına Açılacak

Japonya’nın 1 trilyon dolar değerini aşan ve artık bir unicorn statüsünde yer alan kripto para şirketi Liquid, Amerikan piyasasına açılmayı planlıyor. Yapılan resmi açıklamalara göre, şirketin Amerika’da fonksiyon göstermek için Virtual Currency Partners adlı firma ile iş birliği anlaşması yaptığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde C serisi fonlama turunu bitiren ve bir milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşan borsa, Liguid USA adında bir de iştirak kurdu. Bu iştirak sayesinde şirketin tüm operasyonlarını Amerika’ya taşıması planlanıyor. Konuyla ilgili ise şu anda regülasyon onayı beklendiği ifade edildi.

Regülasyon onayının alınması ve borsanın tam anlamıyla fonksiyon göstermeye başlaması durumunda, şirketin kendi tokeni olan Qash’in de utility token başlığı adı altında Amerikan vatandaşlarına sunulacağı da, gelen açıklamalar arasında yer aldı.

Şirketin bu alanda iş birliği yaptığı VCP’nin de başındaki ismin Barry Schiffman olduğu belirtildi. Şirket, klasik bir kripto para yatıırm fonu gibi, gelecek vaad eden projeleri tespit edip onlara yatırım yapıyor.

Yapılacak olan tüm çalışmaların ardından, regülasyon onayının gelmesi ile piyasaya girecek olan şirketin, önümüzdeki yıldan itibaren Amerikan vatandaşlarına hizmet vermeyi planladığı da gelen haberler arasında.

Japonya’nın önemli kripto para borsaları arasında gösterilen ve FSA tarafından da operasyon izni ve lisansı bulunan ünlü borsa Quinone da, dev şirketin portföyünde yer alan iştirak şirketlerinden birisi olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment