Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su: İnternet’in Para Birimi Bitcoin Olacak

Twitter‘ın CEO’su Jark Dorsey, Bitcoin’in bundan birkaç yıl içerisinde İnternet genelinde kullanılan bir para birimi haline geleceğini düşünüyor.

Twitter’ın ve Square’in CEO’luğunu üstlenen Jack Dorsey kısa bir süre önce Joe Rogan’ın yayınına katıldı. Dorsey yayın sırasında Bitcoin gibi kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Katıldığı yayında öncelikle İnternet’in mevcut durumundan bahseden Dorsey, ilerleyen senelerde İnternet genelinde kullanılan bir para biriminin olacağını söyledi. Dorsey’nin görüşlerine göre Bitcoin, bu rolü üstlenebilecek kapasiteye sahip:

“Bence İnternet’in kendine özgü bir para birimi olacak. Bu Bitcoin olacak mı, bilemiyorum. Ama Bitcoin’in nasıl ortaya çıktığına, üstünde durduğu temellere bakarsak bence bu para Bitcoin olabilir. Bitcoin İnternet’in içinde doğmuş, İnternet üzerinden geliştirilmiş, İnternet üzerinden kullanılan bir para birimi. Bitcoin İnternet’in bir parçası.”

Dorsey geçmişte de buna benzer ifadeler kullanmıştı. Dorsey, Mayıs 2018’de verdiği bir demeçte buna benzer yorumlar sarf etmiş, Bitcoin’in İnternet genelinde kullanılacağını öne sürmüştü.

Dorsey, Bitcoin’in İnternet genelinde kullanılabileceğini düşünse de bankaların Bitcoin’e pek sıcak yaklaşacaklarını düşünmüyor. Öyle ki Dorsey, hem bankaların hem de genel olarak “ana akım” sayılabilecek finans kurumlarının Bitcoin’den pek hazzetmediklerini iddia ediyor.

Twitter’ın CEO’su Dorsey, Bitcoin’i eleştiren ve Bitcoin’in sözde “düşmanlarına” şu mesajı iletti:

“Teknoloji gümbür gümbür gelmeye devam edecek ve hepiniz oyun dışında kalacaksınız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment