Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ağındaki ProgPoW Algoritması Denetime Tabii Tutulacak

Ethereum geliştiricileri, uygulama özel tümleşik devrelere (ASIC) dayanıklı proof-of-work (PoW) algoritması olan ProgPoW’un entegrasyonunu erteleme kararı aldılar.

Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz gün düzenlenen toplantıda ProgPoW’un Ethereum ağına entegrasyonuyla ilgili yeni bir karar aldılar. Geliştiriciler, ProgPoW’un entegrasyonunu bu algoritma üçüncü bir parti tarafından denetleninceye dek ertelemek istiyorlar.

Ethereum geliştiricilerinden Hudson Jameson, bu denetlemeyle birlikte ProgPoW’un madenciler için ne kadar verimli olacağının ortaya çıkacağını belirtti. Jameson tarafından yapılan açıklamalara göre Ethereum geliştiricileri, ProgPoW’un farklı cihazlar kullanan madenciler için eşit bir performans sunup sunmadığını öğrenmek istiyorlar.

Jameson, Ethereum geliştiricilerinin bu denetim sonucunda ortaya çıkacak rapora göre hareket edeceklerini söylüyor. Söz konusu denetlemenin tam olarak ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil. Ancak Jameson bu sürecin mart veya nisan ayında tamamlanmasını bekliyor.

Jameson gibi Ethereum geliştiricilerinden olan Martin Holst Swende, aylardır ProgPoW entegrasyonuyla uğraştıklarını ve bu sorunun ne zaman çözüleceğini merak ediyor. Başka bir geliştirici olan Greg Colvin ise Swende’in merakını şöyle dindiriyor:

“Bir karara varabilirsek çözülecek.”

Colvin’e göre Ethereum geliştiricileri geçtiğimiz birkaç ay içerisinde ProgPoW ile ilgili yeteri kadar araştırma yaptılar ve bu algoritmayı yeteri kadar değerlendirdiler. Colvin, geliştiricilerin bu süreci bir an önce “başlatmaları gerektiğini” düşünüyor.

Ne var ki Ethereum geliştiricilerinin büyük bir çoğunluğu, bu algoritmanın ilk olarak üçüncü bir parti tarafından değerlendirilmesi fikrine ılımlı yaklaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment