Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Milyon Dolar Değerinde Kripto Para Çalan Hırsız Suçunu İtiraf Etti

Şu ana kadar 5 milyon dolardan fazla değerde kripto para çalan 20 yaşındaki hırsız, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

20 yaşındaki Joel Ortiz, SIM kartlarından faydalanarak insanları dolandırıyordu. Ortiz, şu ana dek 40’tan fazla kişinin SIM kartını değiştirdi ve bu kişilerin kripto paralarına erişim sağladı. Ortiz bu metot sayesinde 5 milyon dolardan değerinde para çalmayı başardı.

Ortiz bundan bir süre önce yetkililer tarafından gözaltına alınmış ancak işlediği suçları itiraf etmemişti. Kaliforniya’daki yetkililer, Ortiz’e işlediği suçları itiraf etmesi halinde cezasını hafifleteceklerini söylediler.

Ortiz kendisine sunulan bu teklifi kabul etti ve 40’tan fazla kişiyi dolandırarak 5 milyon dolar değerinde kripto parayı çaldığını itiraf etti. Yetkililer Ortiz’in itirafı sonrasında kendisi 10 yıl hapis cezasına çarptırdılar. Ortiz davasında görev alan yetkililerden Samy Tarazi, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Adalet yerini bulmuş oldu. Umuyoruz ki bu dava, diğerlerine ibret olur.”

SIM değiştirerek para çalan dolandırıcıların sayısında özellikle son zamanlarda ciddi bir artış görülüyor. Bu kişiler insanların SIM kartlarını değiştirmeyi başararak bu kişilerden itibari veya kripto para çalabiliyorlar.

Bu dolandırıcılar öncelikle bir telekomünikasyon şirketini arıyor ve SIM kartlarının çalındığını, yeni bir kart istediklerini söylüyorlar. Dolandırıcılar, aradıkları şirketi kolaylıkla kandırabiliyorlar çünkü ellerinde başkalarına ait kimlik numaraları veya adresler bulunuyor.

Telekomünikasyon şirketi, ilgili telefon numarasını yeni bir SIM kartına aktardıktan sonra dolandırıcıların işi kolaylaşmış oluyor. Bu metodu uygulayarak insanları dolandıran biri, şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Eğer elinizde birinin telefon numarası varsa, iki dakika içerisinde o kişiye ait her türlü hesaba sızabilirsiniz ve sizi durduramazlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment