Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su: Sıradan İnsanlar Kolayca Bitcoin Kullanabilmeliler

Jack Dorsey, Square’in yeni kripto para projesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve şirketin projesiyle ilgili bazı detaylar paylaştı.

Sosyal medya devi Twitter’ın ve finans şirketlerinden Square’in yöneticiliğini üstlenen Jack Dorsey geçtiğimiz gün özel bir röportaj vererek Square’in yeni kripto para projelerinden bahsetti.

Şirketin Square Crypto projesiyle birlikte altyapısını geliştirmeye başlayacağından bahseden Dorsey, Square’in önündeki en büyük iki engelin yasal düzenlemeler ve ortaklıklar olduğunu vurguladı. Dorsey konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“İşletme olarak bakacak olursak biz pek İnternet şirketi gibi görünmüyoruz. Bir İnternet şirketi bir ürün geliştirir ve o ürüne Dünya’nın her yerinden ulaşılabilir. Ama söz konusu ödemeler olunca her bir pazarı ayrı ayrı ziyaret edip her bir pazarın regülasyonlarını incelemeniz gerekiyor. Yerel bir bankayla ortaklık kurmanız gerekiyor. Bu da yeni pazarlara girmeyi epey zorlaştırıyor.”

Dorsey bunun yanı sıra şirketin kripto para projesinde çalışacak ekip hakkında da konuştu. Yalnızca birkaç kişilik bir ekip olacağını ve bunların büyük ölçüde yazılım mühendisi olacağını söyleyen Dorsey, geliştirecekleri ürünlerin hepsinin açık kaynaklı olacağını belirtti. Dorsey ayrıca ekipte bir adet tasarımcıya yer verebileceklerini vurguladı ve şu yorumu yaptı:

“Bu tasarımcının görevi eğitici içerikler olacak. Bu görevler arasında sıradan insanlara Bitcoin kullanmasını kolaylaştırmak da olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment