Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya’da Çelik Ticareti Blockchain’e Aktarılıyor

Avusturya‘daki bir şirket, çelik ticaretini Blockchain’e aktarmayı ve bu sayede bu işlemleri çok daha verimli bir şekilde yönetmeyi hedefliyor.

Epey büyük bir çelik sektörüne sahip olan Avusturya’daki Alukönigstahl adlı bir çelik ticaret şirketi, Blockchain teknolojisini araştırmaya başladı.

Şirket çelik ticaretine özel bir veritabanı geliştirmek ve bunu yaparken Blockchain teknolojisini kullanmak istiyor. Şirket CEO’su Stefan Grüll tarafından yapılan açıklamalara göre bu veritabanı çoğunlukla geleneksel amaçlarla kullanılıyor olacak.

Bu veritabanı sayesinde şirket hissedarları çelik ürünlerin kökenlerine, üretim standartlarına ve özelliklerine dair kolaylıkla bilgi edinebilecekler. İsteyenler ayrıca bu çeliğin nasıl işlendiğiyle ilgili de bilgi alabilecekler. Şirketin amacı tüm bu üretim geçmişinin görülebileceği tek bir veritabanı oluşturmak.

Şirket CEO’sunun açıklamalarına göre böyle bir platform oluşturmak için öncelikle hissedarlarla, çelik üreticileriyle, çelik fabrikalarıyla vb. görüşmek gerekiyor. Çünkü bu kişi ve kurumlarla görüşmeden ürünlerin tam olarak hangi standartlara göre değerlendirileceğini belirlemek çok zor.

Şirketin şu ana dek yaptığı açıklamalara göre bu platformun bu yılın sonlarına doğru hazır hale gelmesi bekleniyor. Şirket daha sonra Blockchain’in birbirinden farklı özelliklerinden faydalanarak çelik ticaretini çok daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment