Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Hackerının 3 Milyon Dolarlık Bitcoin’i Çıktı

Twitter’a yapılan saldırıyı düzenleyen Graham Ivan Clark isimli gencin 3 milyon dolarlık Bitcoin’i olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’a yapılan bir hack saldırısında Elon Musk, Joe Biden, Bill Gates gibi büyük isimlerin hesapları ele geçirildi. Twitter’a saldıran hacker, bu hesaplar üstünden insanlardan Bitcoin istemeye başladı ve toplamda neredeyse 120 bin dolarlık BTC topladı.

ABD’deki yetkililer bu olayın ardından saldırıyı kimin düzenlediğini bulabilmek için harekete geçtiler. Yapılan soruşturmaların ardından Graham Ivan Clark isimli 17 yaşındaki bir genç polis tarafından tutuklandı.

3 Milyon Dolarlık BTC

Clark Twitter’a saldırmadan önce iki şirket çalışanına rüşvet verdi ve ardından Twitter’ın yönetici paneline sızdı. Kendisi daha sonra 30’dan fazla kişinin hesabını hackleyerek insanları kandırmaya çalıştı. İşlediği suç yüzünden mahkemeye çıkarılan Clark’ın kefalet ücreti 750 bin dolar olarak belirlendi. Bu, Clark’ın Twitter saldırısından kazandığı paranın 6 katı.

Mahkeme Clark’ın geçmişte yaptığı işlemleri de incelendi. Bu soruşturmanın ardından Clark’ın yüklü miktarda Bitcoin’e sahip olduğu ortaya çıktı. Tampa Bay Times’ın haberine göre davacı taraf bu Bitcoinler hakkında şu iddiada bulundu:

“İşlediği suçu da göz önünde bulundurarak; davalı tarafın sahip olduğu paranın tamamının yasa dışı yollardan elde edildiğine inanıyorum. Burada milyonlarca dolar para söz konusu.”

Fakat Clark’ın avukatı David Weisbrod bu iddiaya karşı çıktı ve müvekkilinin sahip olduğu Bitcoinlerin tamamen yasal yollardan elde edildiğini öne sürdü. Weisbrod; geçen yıl müvekkilinin aleyhine bir arama emri çıkartıldığını, bu soruşturma kapsamında kendisine ait 15 bin dolar nakit paraya ve 400’den fazla Bitcoin’e el konduğunu söyledi. Savcılık yapılan soruşturmanın ardından el koyulan nakit parayı ve 300 Bitcoin’i (3.3 milyon dolar civarı) Clark’a iade etti. Clark’ın avukatı Weisbrod’a göre savcılığın bu Bitcoinleri Clark’a iade etmiş olması, bu Bitcoinlerin yasa dışı yollardan elde edilmediğinin kanıtı niteliğinde.

Clark’ın duruşmasından bir kare, Kaynak: Tampa Bay Times
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment