Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Kopya Hesapların Banlandığını Açıklarken, ETH Botları ‘Çılgın Atmaya’ Devam Ediyor

Yeni gelen haberlere göre, sosyal medya platformu Twitter günde milyonlarca sahte hesabı silmeye devam ediyor ve Temmuz ayının ilk haftasında yaptığı bir duyuruda, Mayıs ve Haziran ayı arasındaki sürede 70 milyondan fazla hesap silmiş olduğunu açıkladı. Yine de, kripto para endüstrisi hala tonlarca ‘ETH scam-botları‘ tarafından ele geçirilmiş durumda. Bu botlar önemli bitcoin şöhretleri veya ünlü kişiler gibi hesap açıp farklı yöntemlerle insanları kandırmak için kullanılmakta.

Twitter 70 Milyondan Fazla Hesap Sildi Ama Botlar Hala Kasıp Kavuruyor

Geçtiğimiz bir kaç hafta boyunca, çeşitli Twitter sahtekarlıklarına ve sahte Ethereum dağıtma haberlerine tanıklık etmiştik. Bazı geliştiriciler birbirine benzeyen kopya Twitter hesaplarının büyük bir çoğunluğunu ortadan kaldırabilecek kriptografik çözümler üzerine çalışmaya bile başladı. Devasa sayıdaki sahte hesaplar, bir kullanıcının profil fotoğrafını, aynı kullanıcı adını kullanıp, genellikle o an popüler bir tweet altındaki yorumlar sekmesine atlayarak, ETH veriyorum diye bas bas bağırıyorlar.

ETH-Bots Run Rampant While Twitter Claims to Ban Look-Alike Accounts

Sahte John McAfee ve Tone Vays Twitter hesapları. Ekran görüntüleri 15 Temmuz 2018 tarihinde çekildi. 

Çok kullanılan şemalara örnek vermek gerekirse, dolandırıcılar onlara 5 ETH göndermeniz karşılığında size 50 ETH vereceklerini söylüyorlar. Bu çok bariz gibi görünen bu yol, dolandırıcılara milyonlarca dolar değerinde Ethereum kazandırmış etkili bir yöntem aslında. Bu aynı Türkiye’deki ‘kendini savcı ve polis olarak tanıtan’ dolandırıcılık yönteminin bir benzeri. Bize çok saçma gelse de çoğu amatör bu yönteme kapılıp gidebiliyor. Bu olayların artmasından sonra geçtiğimiz hafta Twitter, ban-hammer’ı sahte hesapların üzerine yolladığını ve bir gün içerisinde bile milyonlarca hesap sildiğini açıklamıştı.

Washington Post’un haberine göre, sosyal medya devi 70 milyon’un üzerinde hesap silmiş. Bu botlar önemli kripto para figürlerini, yöneticilerini ve hatta Binance gibi borsaları bile taklit ediyorlar. Palo Alto menşeli bir araştırma  kurumunda çalışan Samuel C. Woolley’e göre, Twitter botları ve spammerları engellemek için daha fazla çaba sarf etmeli.

”Günde binin üzerinde tweet atan bir hesap gördüğünüzde, bunun bot olduğuna dair bir şüphe kalmıyor.”

”Twitter politik fikirlerin duyurulmasını önlemek için daha fazla şey yapmalı.”

ETH-Bots Run Rampant While Twitter Claims to Ban Look-Alike Accounts

Sahte bir Binance Twitter hesabı. Ekran görüntüsü 15 Temmuz 2018 tarihinde alındı. 

 

Ünlü Kişiler, Kodamanlar ve Kripto Para Borsaları 200 ETH Vermeyecektir

Twitter milyonlarca sahte hesabı banladığını açıklasa da, bu problem kripto para endüstrisi için kanayan bir yara olmaya devam etmekte. Bir çok kripto para ‘kodamanı’ bugün bile kopyalanmaya devam ediyor. Örneğin, 15 Temmuz tarihinde Andreas Antonopoulos, en son konuşmalarından birisini Twitter’da paylaştı.

Bu tweet’ten sonra , Binance CEO’su gibi davranan sahte bir ‘CZ’ hesabı gönderinin altına şunları girdi:

 ”Yeni bir kampanya başlattık. 200 ETHEREUM’U cüzdanınıza şimdi aktarın. Herhangi bir cüzdanı, borsayı  (örneğin: coinbase, binance ve diğerleri) veya bir akıllı kontratı kullanabilirsiniz. Eğer bu etkinlik için geç kaldıysanız, yatırımınızı anında geri alacaksınız.”

Maalesef ki, ETH scam botları hala Twitter üzerinde ellerini kollarını sallaya sallaya işlem yapmaya devam ediyor. Şu an için kripto para sahtekarları bir yere gidecek gibi gözükmüyor.

Hatta bu botlar öylesine can sıkmaya başladı ki, geçtiğimiz günlerde Elon Musk bile bunlara atıfta bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment