Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’den ICO’lar Hakkında Uyarılar Geldi

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), ICO’lar konusunda uyarılar içeren bir metin kaleme aldı ve yatırımcılara bu ürünlere yatırım yaparken dikkat etmeleri gereken noktalardan bahsetti.

Yatırımcılara Tavsiye: Dijital Koin ya da Token Alırken Dikkatli Olun başlığı ile paylaşılan uyarılarda, ICO’lar konusuna bir kez daha dikkat çekildi. SEC ile birlikte bu konu üzerinde çok duran CFTC, hatırlanacağı üzere daha önce de kendi resmi sayfasında, dolandırıcı ICO’ların varlığına dikkat çekmiş HoweyCoin isminde fake bir ICO yayınlamış ve farkındalık arttırmaya çalışmıştı.

SEC, kripto paraların senet olduğu yönündeki fikrinden şimdilik pek geri adım atmasa da, CFTC’ye göre koinin yapısal durumları, ne olarak regüle edileceğinin belirlenmesinde çok önemli bir faktör.

CFTC’ye göre dijital tokenler ya da koinler, emtia olarak da kabul edilebilir ve bunun için önemli olan şey, koinin ana yapısı. 2015 yılında ilk kez Bitcoin ve benzeri kripto paraların emtia olarak kabul edilebileceğini belirten kurum, son dönemde ortaya çıkan kripto paraların da bu şekilde ele alınabileceği konusunda bizlere önemli bir mesaj veriyor.

CFTC’nin şu ana kadar kripto paralar ile ilgili uğraştığı en önemli alanlardan birisi, hiç şüphesiz ki kripto para kullanılarak yapılan kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi yasa dışı işler.

Kurum geçtiğimiz yıldan bu yana birçok firmayı sahtecilik yaptığı gereçkesiyle mahkemeye verirken, piyasalardaki manipülasyon iddiaları ile de son derece yakından ilgileniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment