Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Kripto Para Borsası Yeni Kullanıcılarını Kabul Etmeye Başladı! Platform XRP, Bitcoin ve Bitcoin Cash Hizmeti Sunuyor

Haziran 2018 tarihinde, Japonya‘nın lider bankacılık konsorsiyumu SBI Group, kendi kripto para platformunu kuracağını müjdelemişti. SBI Virtual Currencies isimli platform, bugünden itibaren yeni kullanıcı kabul etmeye başladı.

Borsa ilk piyasaya çıktığında sadece XRP hizmeti sunuyor olsa da, bundan kısa süre sonra Japon Yeni ile çift olacak şekilde, 18  ve 11 Haziran  tarihinde, Bitcoin ve Bitcoin Cash hizmeti sunmaya da başlamıştı. Böyle bir borsanın açılması, dünyadaki en büyük XRP – yanlısı finansal kurumun kripto para sektörüne giriş yapması anlamına da gelmekte. SBI Group başkanı ve CEO’su Yoshitaka Kitao konu hakkında şunları ifade etmişti:

”XRP diğer bütün dijital varlıklara kıyasla, daha hızlı, daha ucuz ve daha ölçeklenebilir. Ben bunun kripto para birimlerinin küresel standardı haline geleceğine inanıyorum.”

Borsa kapısının yeni kullanıcılara açmadan önce, hesap açılması için önceden başvuru yapan 20.000 kullanıcı ile bir tür deneme hizmeti başlatmıştı. Bu hizmet hem borsayı test etmek hem de borsanın uzun bir süre boyunca çok fazla yoğunluğa dayanabildiğini görmek için yapıldı.

Yeni hesap açma işlemleri artık halka açık bir şekilde yapılabiliyor ve SBIVC internet sayfasında nasıl yeni bir hesap açılacağı hakkında çoğu detay mevcut. SBI’den yapılan resmi açıklama şu şekilde:

”Hizmetin başlangıcında bir çok müşteri tarafından bizim hakkımızda dile getirdiğiniz beklentileriniz için çok teşekkürler. Bugünden itibaren sanal para birimi borsa hizmetimiz (VCTRADE) için yeni hesap açma konusundaki başvuruları kabul etmeye başlayacağız.”

Yeni hesap açma kriterleri arasında kullanıcıların 20 ile 70 arasında olması ve Japonya içerisinde ikamet etmesi yer alıyor. Yapılan açıklamada kurumsal müşteri şeklinde yapılan başvuruların ”şu an için kabul edilmediği” vurgulanıyor. Bu ibare kurumsal paranın pazara girişini yavaşlatacak olsa da, borsa ileride bu tür başvuruları kabul etmeye başlayabilir.

İnternet sitesi, borsa üzerinde nasıl yeni hesap açılacağı konusunda adım adım bir kılavuz sunmakta. Süreç toplamda 3 adımdan oluşuyor. Kullanıcılar ilk olarak bir e-mail kullanarak başvuru yapmak ve daha sonra doğrulama için gerekli dokümanları vermek zorunda. Sürecin sonunda kullanıcının adresine SBI tarafından gönderilen bir ”posta kartı” ve tebrik mesajı yer alıyor. Bu posta kartının içinde ek olarak trading için gerekli işlem şifresi de yer alıyor.

Birinci Adım: İlk adım çoğu platformun yaptığı e-mail onaylama ve doğrulama sürecini kapsıyor. Bu adımda SBVIC platformu için ilk kez şifre oluşturma işlemi de yer alıyor. Kullanıcı daha sonra borsa tarafından hazırlanan ”altı çok önemli dokümanı” okumak zorunda.

İkinci Adım: Sıradaki adımın en can alıcı noktası kullanıcının kimliğini doğrulamak adına gerekli evrakların sağlanması. Borsa, sadece platformda kayıtlı ismin sahip olduğu banka hesaplarına para çekim işlemi yapılmasına izin veriyor. Kimlik doğrulama için sunulabilecek evraklar arasında ehliyet, pasaport, Japon vatandaşlarının sahip olduğu Bireysel Numara (T.C. kimlik no gibi bir oluşum ) veya ”Benim Numaram” kartı ve sağlık sigortası kartları yer alıyor.

Üçüncü Adım: En son adımda firma sizin kayıtlı adresinize bir posta kartı gönderecek. Bu işlem test esnasında 20.000 kullanıcı ile yapılan süreçte de yer almaktaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment