Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Ekonomi Devi SBI, Kripto Para Borsası Açtı

Japonya’daki en büyük ekonomi şirketlerinden birisi olarak gösterilen SBI Holdings’in, açmayı planladığı kripto para borsasını faaliyete geçirdiği belirtildi.

Ekim 2017’den bu yana yapılan ön kayıtta 20 bin kişinin yer almak için başvuru yaptığı ve VCTRADE olarak adlandırılan platformun, normal kullanıcı kayıtlarına ise Temmuz ayı itibariyle başlamasının beklendiği kaydedildi. Ripple’ın şu aşamada borsadaki kullanılacak tek kripto para olduğu belirtilirken, yakın dönemde borsanın hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash’i de listelemesi bekleniyor.

Bu açılacak yeni borsanın NASDAQ’ın para transferi standartlarına uygun olarak geliştirildiği ifade edilirken, borsa içi işlemler için herhangi bir komisyon alınmayacağı ancak para çekimlerinde ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığı kaydedildi. Borsanın güvenliğinin sağlanması ve verilen hizmein kalitesinin ve güvenliğinin arttırılması için ise, SBI Holdings’in SECOM Group ile bir iş birliği yapacağı belirtildi.

SBI’nın basın açıklamasında da belirtildiği üzre, şirketin bu kripto para borsası için uzunca bir süredir çalışmalar yaptığı biliniyordu. İlk olarak 2016 yılının Ekim ayında fikren ortaya çıkan proje; daha sonra SBI’ın yaptığı açıklama ile hayata geçirilmek için ilk adımı atmıştı. Şirket, daha sonra 2017 yılının Aralık ayında ünlü kripto para borsası Huobi ile iş birliği yapılacağını belirtmiş ve platformun da 2018’in ilk yarısında hizmete gireceğini aktarmıştı.

VCTRADE’in yanı sıra SBI Holdings’in Ripple’ın Blockchain tabanlı ödeme sistemini de test ettiği biliniyor. Yaklaşık 40 bankanın hali hazırda kullandığı sistemi, 23 banka da şu aşamada deniyor. Sürecin içinde yer alan bankaların büyük bir çoğunluğunun Japonya’da yer aldığı belirtilirken, Ripple’ın ülkede hayli popüler bir kripto para birimi olduğu da otoriteler ve yatırımcılar tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

Öte yandan şirket, son olarak Tayvanlı kripto para cüzdan üreticisi Cool BitX’in de yüzde 40 oranında hissesini, geçtiğimiz günlerde satın aldığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment