Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BBVA ve ING CEO’ları Blockchain Hakkında Konuştu

Birçok büyük finansal kuruluş Bitcoin konusunda halen belirli bir oranda şüpheci davranmaya devam ederken, kripto paranın kazandığı ivme de öte yandan, her geçen gün artmaya devam ediyor. Dünya çapında milyonlarca dolar para, kripto paralar ile ilgili projelerde harcanmaya devam ederken; sektördeki kaydedilen yavaş ama sağlam gelişmeler de, dev yöneticilerin dikkatinden kaçmış değil. Konuyla ilgili konuşan iki büyük şirketin, ING Bank ve BBVA’nın CEO’ları, sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ING CEO’su Hammers: Blockchain İçin Çalışmalar Yapıyoruz

Konuyla ilgili konuşan ING CEO’su Ralph Hammers, bankacılık sektörü olarka Blockchain ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gerçekleştirilen Money 20/20 etkinliğinde konuşan Hammers, şunları söyledi:

”Bankalar Blockchain konusunda yoğun bir çaba sarf ediyor. Çok büyük bankalar, bu konuda ortak çalışmalar yürütüyorlar ve bunun sektöre çok olumlu etkileri olabileceğini belirtiyorlar. Eğer bir standard elde edilirse, bunun tüm dünya tarafından adaptasyonu da bir o kadar kolay olacaktır ve çok daha rahat bir süreç bizi bekliyor olabilir.”

Hammers, bu bahsettiği şeylerin gerçekleşmesi için 5 ila 6 yıl arasında bir süreye ihtiyaç duyulduğunu da belirtirken; Blockchain sayesinde tüm saldırıların, sahtekarlıkların ve diğer yolsuzlukların da, bankacılık sektörü özelinde bitebileceğini belirtti. Bazı devlerin halen teknolojiye soğuk yaklaştığını ve tam olarak bir halk desteğini görmeyi beklediklerini de belirten Hammers, sürecin ne yöne gideceğini ise zamanın göstereceğini belirtti.

BBVA CEO’su: Blockchain’e İnanıyoruz

Yine aynı etkinlikte söz alan BBVA bankası CEO’su Carlos Torres Vila ise, Blockchain’e övgüler yağdırdı. Blockchain teknolojisinin çok önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Vila, şu anda erken dönemde olunmasına karşın, teknolojinin çok çok büyük bir devrim yapma kapasitesine sahip olduğunu iddia etti.

Vila, Blockchain’in gelecekteki teknolojileri olmasının çok yüksek olasılık olduğunu belirtse de, yine de tam bir kullanım için öncelikle gelişmesi, düzenlenmesi ve olgunlaşmasını da şart koştu. Öte yandan otoriteler ise, eğer Vila’nın dedikleri gerçekleşirse, 2020 işte o zaman Blockchain için büyük bir yıl olabileceğini iddia etti.

Blockchain teknolojisini elbette büyük manada tek kullanan sektör ekonomi ya da finans sektörü değil. Birçok girişim; e spor, ürün tedarik zinciri, sağlık ve ilaç süreçleri ve hatta fotoğrafçılıkta dahi, Blockchain kullanımı için ciddi kaynaklar ayırıp çalışmalar yapıyor. Şu anda limit, Blockchain için birçok otoritenin de ön gördüğü gibi gök yüzü olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment