Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Endüstrisi, Google’ın Kripto Para Reklam Yasağını “Haksız” ve “Sorunlu” Olarak Tanımlıyor

The Independent’ın 4 Haziran tarihli raporuna göre şirketler ve yatırımcılar, Google’ı 1 Haziran’da yürürlüğe giren kripto para reklam yasağından dolayı eleştireceklerini belirtiyorlar. 

Google, blockchain teknolojisini izlerken aynı zamanda da kripto para birimleriyle ilgili reklam içeriklerini engelleme kararı almak için gittikçe daha açık adım atmaya başladı.

Yönetimi altında 70 milyon Pound bulunan İngiliz yatırım şirketi Blackmore Group’un CEO’su Phillip Nunn, The Independent Monday’e verdiği röportajda:

Facebook ve Google’ın kullanıcılarının neyi okuduğunu düzenlemek üzerine çok fazla baskı altında olduklarını anlıyorum, ancak hala kumarı teşvik eden web sitelerinin ve diğer etik olmayan uygulamaların reklamlarını yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Twitter CEO’sunun Bitcoin’in 2028 yılına kadar “tek dünya parası” olacağını tahmin etmesine rağmen Facebook’la beraber Twitter da bu yıl benzer yasakları uygulamak için harekete geçmişti.

Hedefi önceden düşünülmüş bir hamleden şüphelenen Nunn, Facebook gibi Google’ın da kendi merkezi kripto para birimine nasıl yol inşa edebileceğini açıkladı.

“Yasağın yakın gelecekte piyasaya kendi kripto para birimini getirme potansiyeli olan planlara uymak için uygulandığından şüpheleniyorum ve bu nedenle kendi şartlarına göre diğer kripto para ilanlarının kaldırılmasını sağlıyorlar.” diye de ekledi.

Bu arada, Nisan ayında $ 1.7 milyar değerinde bir değerleme elde etmek için 250 milyon dolarlık bir finansman turunu tamamlayan İngiltere bankası Revolut, bu politikanın meşru şirketleri kötü aktörlerden ayırmakta başarısız olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Bankanın kripto bankacılık departmanın baş müdürü Ed Cooper,

“Ne yazık ki, bu yasak kullanıcılara değerli hizmetler sunan meşru kripto para işletmelerinin de haksız yere zan altında tutulacağı anlamına geliyor.” diyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment