Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Consensus’ta Bitcoin Hakkında Konuştu

Twitter CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin’in internetin gayri resmi para birimi olabileceği yönünde söylediği ifadelerin arkasında olduğunu belirtti.

Twitter ile birlikte aynı zamanda Square adlı bir teknoloji firmasında da CEO’luk yapan Dorsey; Mart ayında yapmış olduğu açıklamada Bitcoin ile ilgili çok çarpıcı ifadeler kullanmıştı. O dönem yaptığı açıklamada Bitcoin’in gelecekte internette kullanılacak tek para birimi olacağını belirten Dorsey; bu sefer ise Consensus 2018’de bir panelde söz aldı. Panelde, Lighning Labs’den Elizabeth Stark ile birlikte söz alan Dorsey; Square firmasının kripto para ve Bitcoin ile ilgili vizyonu hakkında da önemli bilgileri; dinleyicileri ile paylaştı.

Dorsey, Bitcoin’i yere göğe sığdıramazken, şu ifadeleri kullandı:

”Benim bu konu hakkındaki görüşüm net. İnternette yaşayan ve yaşam bulan kişiler ve kurumlar olarak; internete özgü bir para birimine ihtiyacımız var. İnternet bunu hak ediyor ve bence bu gerçekleşecek de. Bunun Bitcoin olup olmayacağını elbette bilemem ancak bana soracak olursanız ben, bu para birimi Bitcoin olsun isterim. Çünkü Bitcoin’e ve arkasındaki teknolojiye büyük bir hayranlık besliyorum.”

Dorsey Bitcoin ile ilgili birçok tartışmaların yapıldığını ve bunun normal bir şey olduğunu belirtirken; bunların kendi şirketi Square’de de yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi:

”Elbette bazı şüpheci tavırlar veya olumsuz yorumlar olacaktır, bu çok doğal bir süreç. Ancak burada önemli olan insanların kafa yapısı. Bence ortada sihirli bir şey var. Çok yaratıcı ve başka bir dünyanın kapıları bize aralanıyor olabilir.”

Square’in ödeme endüstrisinde Bitcoin’in açık kaynak kodlu yaklaşımından ve halka açıklığından etkilendiğini belirten Dorsey; şirket olarak Bitcoin vizyonunu takip etmeye çalıştıklarını çünkü başarının bu şekilde geleceğine inandıklarını belirtti.

Square platformuna Bitcoin ödeme desteğinin gelip gelmeyeceği üzerine sorulan soruya ise buna ancak satıcılar karar verebilir diyen Dorsey, konu ile ilgili ise araştırmalar ve çalışmalar yaptıklarını doğruladı.

Dorsey, uzun bir süredir Mike Brock ile birlikte Bitcoin’in sisteme entegrasyonu konusunda tartıştıklarını ve fikir alış verişinde bulunduklarını belirtirken; ana amaçlarının sadelik ve basitlik olduğunu da belirtti. Dorsey; herhangi bir sokaktaki kahve dükkanına girip; dolar ile nasıl kahve alınıyorsa; Bitcoin ile de aynı rahatlıkta bir kahve alınabiliyor olması gerektiğini beliritrken; ekip olarak buna önem verdiklerini ve bu yönde bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Bitcoin ve arkasındaki felsefenin, teknolojisi ile birleşince mükemmel bir ürün ortaya çıkardığını belirten başarılı yönetici; Bitcoin için: ”Gerçekten inanılmaz bir şey. İnsanın içini adeta kıpır kıpır eden bir ürün. Bize, sanki daha fazla şey araştırmamız gerektiğini öğütlüyormuş gibi bir hali var.” ifadelerini kullandı.

Daha Yapılacak Çok İş Var

Square’ın şu aşamada Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmediğini belirten Dorsey, konu ile ilgili ekip olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtirken; satıcıların ve müşterilerin talebi neyi gerektiyorsa, doğru zamanda ve doğru şekilde yapmaya çalışacaklarını belirtti. Her zaman işi basitleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen başarılı yönetici, ana amaçlarını ise şöyle ifade etti:

”Bakın, burada tek bir hedefimiz var. O da, Bitcoin ile kahve alımının normal bir şey olmasını sağlamak. İşte bu yüzden de müşterilerimize bu rahatığı ve ayrıcalığı sağlamak için Lightning Labs ve Elizabeth ile çalışıyoruz. Bizi oraya götürecek her ne varsa, onun peşini bırakmayacağız.”

Bitcoin’in halka açık olmasının ve kendine has bazı açık özelliklerinin kendisini çok cezbettiğini belirten Dorsey; kendini büyük bir Bitcoin hayranı olarak tanımlarken; Square olarak Bitcoin ile entegrasyon noktasında her ne yapılırsa yapılsın; bunun Bitcoin’in açık kaynak kodlu doğasına zarar vermeyeceğini de taahhüt etti.

Dorsey, açıklamasını şu ifadeler ile noktaladı:

”Gerçekten Bitcoin’e baktığınızda mükemmel bir şeffaflık ve açıklık görüyorsunuz. Ben de yapacağım her şey ile buna katkıda bulunmayı istiyorum. Asla aksini sağlamayı hedeflemeyeceğiz ve bu yönde hiçbir şey yapmayacağız. Buna zarar vermeyi göze alamayız. Herkes için yaratılmış ve herkesin işine yarayacak bir şeye zarar vermek tam bir felaket olur.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment