Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx Borsası, Kripto Para Endeks Fonu Başlatan Son Endüstri Devi Oldu!

Kripto para ticareti devi OKEx, bir kripto para birimi endeks fonunu başlatmak için harekete geçen son endüstri devi oldu

Bu hafta açıklanan ve salı günü piyasaya sürülen OK06ETT isimli ürün,  yatırımcıların uygun bir fon aracılığıyla içerisinde 6 kripto para birimi bulunan bir sepete yatırım yapmalarını sağlayacak, ki bu sepetin hisseleri de daha sonra OKEx üzerinde diğer kripto varlıklara karşı kullanılabilecek.

Başlangıçta OK06ETT,  Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin cash (BCH), EOS ve OKEx tarafından oluşturulan bir yardımcı token olan OKB’yi kapsayacak. Fon, kripto para girişimi Tether tarafından sağlanan, dolara sabitlenmiş USDT token’ine karşı işlem görecek.

Yatırımcılar aynı zamanda, temel dayanak varlıklarının fonunu kullanabilecek ve bu da hisse fiyatının fonun net varlık değerinden (NAV) çok uzaklaşmasını engelleyecek. USDT veya temel dayanak için ödeme, yüzde 0,2 komisyona tabi olacak.

Bu kripto para endeksi fonunun duyurulması, Asya merkezli kripto para borsası Huobi‘nin, dünyanın “ilk kripto para ETF’si” (borsa yatırım fonu) olarak nitelendirdiği son derece benzer bir ürünü açıklamasından birkaç gün sonra gerçekleşiyor. Huobi, tesadüfen, kısa bir süre önce istifa eden eski OKEx CEO’su Chris Lee‘yi de saflarına katmıştı.

Huobi’nin ETF’si gibi, OK06ETT de OKEx’de işlem yapmaya uygun bireysel yatırımcılara açık olacak ve minimum yatırım limiti yaklaşık 100 $ olacak.

Geçenlerde Coinbase ve Grayscale Investments tarafından başlatılanlar da dahil olmak üzere diğer kripto para birimi endeks fonları, akreditif yatırımcılara olan katkıları kısıtlıyor. Bu fonlar, büyük tutarlarda minimum yatırım oranları gerektiriyor: Greyscale için 50.000 ABD doları ve Coinbase için 250.000 ABD Doları – ancak bunlar vergi bakımından avantajlı hesaplarda tutulabiliyor. Sonunda, geleneksel olarak yapılandırılmış bu fonlar, perakende yatırımcıların hisse satın almalarına izin veren tezgah üstü (OTC) aracılık platformlarında listelenebiliyorlar. Ancak bu hisselerin büyük olasılıkla net varlık değerlerine daha dik ve üstün bir miktar ile ticaret yapması bekleniyor.

Her halükarda, bu ürün nişinin büyümesi, kripto para birimindeki yatırımların ekosistem üzerinde geniş alanlara yayılmasına ve bireysel kripto para varlıklarına yönelik spekülasyonlardan uzaklaşmasına doğru bir yönelmeyi göstermektedir.

CCN‘nin de bildirdiği gibi, kripto para aracılık uygulaması Circle Invest, kısa bir süre önce, kullanıcılarının platformda listelenen her varlık için piyasada kapsanan pozisyonları kolayca satın almalarını sağlayan “Marketi Al” (Buy the Market) özelliğini devreye soktu. Diğer yatırım platformlarının da yakında benzer özellikleri yayınladığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment