Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi de, Binance’in Ardından Bir Fon Kuracak

Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük üçüncü kripto para borsası olan Huobi, Çin ve Güney Kore ortaklığı ile kurulan ve Blockchain şirketlerine fon desteği sunacak olan programa katıldığını duyurdu.

Çinli yatırım firması New Margin Capital ve Güney Koreli yatırım firması Kiwoom Securities Co. Ltd. şirketlerinin de iştirak edeceği ortaklığın; Blockchain girişimlerine 93 milyon dolarlık bir destek sunmayı hedeflediği belirtilirken; aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkileri de geliştirmek istediği kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere Huobi’nin sektördeki en büyük rakiplerinden birisi olan Binance de, yatırım aracı olarak sadece borsanın kendi koini Binance Coin’in kullanılacağı 1 milyar dolarlık ir yatırım fonu oluşturmak için çalışmalara başlamıştı.

Fonun, şirketin alt bir firması olan Binance Labs tarafından yönetileceği kaydedilirken, Nisan ayında merkezini Malta’ya taşıdıktan sonra tam 4 adet kripto para projesini fonlayan kurum; son olarak gizlilik odaklı Mobile Coin’e yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Ayrıca, Huobi geçtiğmiiz günlerde de kripto para temelli bir ETF’yi piyasaya süreceğini açıklamıştı. ETF’nin, şirketin yine yakın dönemde piyasaya sürdüğü market indexi ile çalışacağı belirtilmişti. İndex, Tether (USDT) karşısında borsada en çok işlem gören 10 koin için yapılıyor.

Singapur merkezli bir firma olan Huobi, aynı zamanda Londra ve San Fransico’da da merkezler açmak için çalışmalar yaparken, şirketin aynı zamanda Güney Kore’de de bir alt şirketi bulunuyor. Borsanın, 24 saatlik işlem hacmi ise yaklaşık 1.2 milyar dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment