Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, 1 Milyar Dolarlık Fon Oluşturacak

Dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük kripto para borsalarından birisi olarak gösterilen Binance’in 1 milyar dolarlık kripto para temelli bir fon oluşturmayı planladığı iddia edildi.

Yatırım aracı olarak sadece borsanın kendi koini Binance Coin (BNB) kullanılacağı belirtilirken, fonun ise şirketin alt bir firması olan Binance Labs tarafından yönetileceği kaydedildi.

Nisan ayında merkezini Malta’ya taşıdıktan sonra tam 4 adet kripto para projesini fonlayan kurum; son olarak gizlilik odaklı Mobile Coin’e yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Konuyla ilgili yerel basın kaynaklarına bir demeç veren Binance Labs başkanı Ella Zhang, yatırım yapma konusunda uzun süreli bir politika izlediklerini belirtirken; şunları söyledi:

”Yatırım bizim için uzun süreçte ele alınan bir konu. Biz uzun süreli projelere yatırım yapmayı seviyoruz. Girişimci ve yatırımcı bizce aynı potadadır. Bu işe inanmayanlar, çemberin dışında yer almayı tabii ki seçebilirler.”

Binance’in bu fonu oluşturmada 20 ortak aradığı belirtilirken; şu aşamada sadece kendini kanıtlamış firmalar ile yol almak istedikleri ifade edildi. Binance’in katılımcı firmalardan en az 100 milyon dolarlık bir ürün yönetimi yapmış olmalarını şart koştuğu da gelen haberler arasında.

Daha önce de geride bıraktığımız hafta içinde Japon geliştirici firması Gumi, kendi Blockchain yatırım fonunu açıklamış ve fonun değerinin 30 milyon doalr olduğunu belirtmişti.

Gumi Cryptos olarak da bilinen firmanın kurucu ortağı Miko Matsumura, şu ifadeleri kullanmıştı:

”Yatırımı seviyoruz. Finansal hizmetler sunmayı da. Oyun teknolojileri ve e spor ile kripto arasında bağ kurmak güzel olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment