Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fundstrat Analisti Robert Sluymer: Bitcoin Şuan Dibe Vurdu ve Yükselmeye Başlayacak

Robert Sluymer’e göre Bitcoin sonunda dibe vurdu. Fundstrat firmasında baş teknik stratejist olan Sluymer, bir numaralı kripto para biriminin yakında artış yaşayacağını ve eski günlerine döneceğini düşünmekte. Ünlü kripto analisti uluslararası ticarette yaşanan gerilimlere ve İtalya’da yaşanan gelişmelere dikkat çekip bunların çok yakında gerçekleşecek Bitcoin’in yeniden doğuşu için ortam hazırladığını belirtti.

Dün sizlerle paylaştığımız haberde Fundstrat‘ın CFO‘su Thomas Lee‘nin Business Insider ile yaptığı görüşmede İtalya ve küresel ekonomi ülkelerinin sıkıntılar yaşadıkça Bitcoin’in artış yaşadığını düşündüğünü belirtmiştik.

7.000 $ Bitcoin’in Dip Seviyesi

CNBC‘ye telefonla bağlanan Sluymer, 7.000 dolar seviyesini Bitcoin’in dip fiyat seviyesi olarak belirledi.

”Durup düşündüğümüz zaman, ilk aşamanın gerçekleşmeye başladığını görebiliriz. Bitcoin’in 7.000 Dolar seviyelerinde çok ciddi bir destek görmeye başladığını ve bu desteğin tam olarak bu seviyeden itibaren bir iyileşme sürecini başlatacağını düşünebiliriz.

Sluymer’e göre Bitcoin 2018 yılında çok defalar düşüş yaşadı ancak neredeyse hiç 7.000 dolar altına düşmedi. Bunun tek istisnası ise 2018 Şubat ayının başlangıcında BTC fiyatlarının, 2017 Kasım ayındaki seviyelerden beri en düşük seviyesi olan 6.000 dolar altına düşmesi oldu. Mayıs sonlarına doğru BTC fiyatları 7.054 dolar seviyesine düştü ancak 7.000 limitinden aşağıya inmedi. Sluymer bunun Bitcoin için olumlu bir gelişim olduğunu düşünmekte.

”Bu kesinlikle – bir çeşit sağlamlaştırma veya güçlendirme için –  temel hazırlama sürecinin ilk adımı.”

Eğer Bitcoin gerçekten de stabil bir taban fiyatı bulduysa o halde diğer adım fiyat artışı olacaktır. 2017 yılının Aralık ayında BTC fiyatları 19.500 dolar gibi rekor seviyelere ulaşmıştı. Ancak 2018 yılı sadece Bitcoin için değil bütün kripto para piyasası için çok zorlu bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor.

Piyasa Göstergeleri Diğer Fiyat Engelini 7.800 $ Olarak Gösteriyor

Sluymer, Göreceli Güç Endeksi (RSI) gibi piyasa göstergelerinin, BTC’nin bir fiyat artışına doğru ivme kazandığı yönünde sinyaller verdiğini ifade ediyor. Aşağıdaki grafiğe bakarak Bitcoin’in RSI’sinin şu an için 40 olduğunu görebiliriz. Genellikle 30 ve üzerindeki RSI ‘oversold‘ (Aşırı Satılan) durumunu işaret eder. Sonuç olarak da Sluymer, içinde bulunduğumuz zamanın BTC’de pozisyon fazlası yapmak için en ideal zaman olduğunu düşünmekte:

”Biz Fundstrat olarak ortadaki kurgunun çok çekici olduğunu düşünüyoruz. Eğer açık pozisyona yönelmek istiyorsanız çok dikkatli olmalısınız ve açık pozisyonunuzu olabildiğince azaltmalısınız. Eğer pozisyon fazlası düşünüyorsanız da bu tam olarak başlamanız gereken yer.”

Sluymer’e göre, Bicoin’in aşması gereken sıradaki eşik düzeyi 7.800 dolar. 23 Mayıs tarihinedn beri BTC 7.800 seviyesine ulaşamadı. Sluymer ise bütün göstergelerin bu noktaya doğru en azından kısa süreli bir gidişata işaret ettiğinden emin:

”Olması gereken bir sonraki şey, Bitcoin’in bu düşüş trendine galip gelip yükselmeye başlaması ve bizim 15 günlük hareketli ortalama kullanmamız. Olay çok basit ancak bir çok piyasada hala çok etkili bir yöntem. Bitcoin’in tahmini 7.800 dolar seviyesindeki 15 günlük hareketli ortalaması aşması gereken ”sıradaki zorlu görevi” olacak.

Fundstrat analisti Tom Lee de BTC hakkında çok fazla tahminde bulunup bunun yıl ortasına kadar 20.000 olacağını, 2018 sonuna kadar ise 25.000 dolar olacağını ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment