Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee Bitcoin’in 25.000 Dolar Olacağında İddialı! Konu İle İlgili Üç Dayanak Sıraladı

CNBC’nin 23 Mayıs tarihli röportajına göre, Fundstrat’ın kurucu ortağı ve stratejisti Tom Lee, Bitcoin’in 25.000 Dolara ulaşacağı iddiasında ısrarcı. Lee Bitcoin’in 2017 yılının en yüksek fiyatlarını aşıp 25.000 dolara ulaşacağına inanmasını sağlayan üç kilit faktörün olduğunu belirtti.

Çarşamba günü BTC 8.000 dolar seviyesinin altına düştü ve Nisan ortalarından Mayıs başına kadar elde ettiği artışı geride bırakarak 7.500 dolar seviyelerine inmişti.  Çarşamba günkü darbe ile birlikte Bitcoin bu yıl %41 oranında toplam düşüşe ulaştı. Lee bu düşüşün sadece ”klasik kripto değişkenliği” yüzünden olduğuna inandığını belirtip, yaptığı iyimser tahminleri dayandırdığı üç kilit noktayı açıkladı.

İlk faktör BTC’nin üretim ve değişim ücretleri. Salı günü CNBC kanalının ‘Futures Now‘ isimli programına katılan Lee BTC’nin ”maliyetine işlem yaptığını” belirtip bunun sebebinin ise üretim bedelinin satış bedeliyle hemen hemen aynı olmasına bağlamıştı. Yani BTC’yi madenlemek için harcanan bedel bunu sattığınız bedel ile hemen hemen aynı ve herhangi bir kar elde ettirmiyor. Lee’nin Çarşamba günü yaptığı yeni açıklamalara göre BTC üretim maliyeti 6.000 dolar seviyelerine indiği için, BTC madenciliği yapmak hala biraz olsun kar getirebiliyor.

Lee olası bir fiyat artışını tetikleyebilecek önemli faktörlerin arasında, kripto para alanına ilgi duymalarına rağmen düzenleyici çerçeve belirsizliği yüzünden sektöre tam olarak giriş yapmamış olan kurumsal yatırımcılardan söz etti.

Konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Bence kurumsal yatırımcılar konuya çok ilgi duyuyorlar ama yasal belirsizlikler yüzünden hala tam olarak kripto dünyasına giriş yapmış sayılmazlar. Ancak kripto dünyasına yapılacak bu tip bir nihai girişim Bitcoin’in yükselmesi için kuvvetli bir sebep olacaktır.”

Son olarak, Fundstrat tarafından toplanan veriler tarihi bir trendi gözler önüne serse de Lee bu konuda yatırımcıların BTC’lerini ellerinde tutmaları gerektiğini öneriyor:

”Tarihsel olarak son 10 günlük düşüş Bitcoin fiyatı konusundaki bütün seneleri aşıyor. Eğer bu 10 günü çıkartırsanız teknik olarak yıllık %25 Bitcoin düşüşü olmuş oluyor. Bitcoin’i 8.000 dolardan elimizde tutmak ne kadar üzücü bir durum olsa da, 8.000 dolardan 25.000 dolara olan yükseliş bir kaç gün içerisinde gerçekleşecek.”

Bu ayın başlarında Fundstrat Global Advisors, tarihsel verilerden derlediği bir istatistik üzerine Bitcoin fiyatının 2019 yılında 36.000 dolar seviyesine ulaşacağını tahmin ettiği bir araştırma yayınlamıştı. Analistler konu hakkında şu yorumu yapmışlardı:

”Açıkçası önümüzdeki birkaç yıl boyunca madencilik ekonomisinin iyice büyüyeceğine olan inancımız tam. Oranlar ve bazı özel çalışmalar sonunda Bitcoin fiyatının 2019 sonunda 36 bin dolar civarına çıkmasını bekliyoruz. Ancak değişken durumlara ve piyasanın tepkilerine göre bu rakam 20 bin ila 64 bin dolar arasında gidip gelebilir. ”

Bitcoin’in şu anki birim fiyatı 7.600 dolar seviyelerinde dolaşmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment