Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deutsche Boerse: ”İleriye Yönelik Adım Atmadan Önce” Bitcoin’i ”Derinlemesine Araştırıyoruz”

Bloomberg’in 23 Mayıs tarihli haberine göre, Alman borsası Deutsche Boerse (DB), kripto para entegre seçeneklerini ”derinlemesine araştırdıklarını” ifade etti.

Bir endüstri etkinliğinde konuşan şirketin ürün ve çekirdek piyasa ile müşteriden sorumlu yöneticisi Jeffrey Tessler şirketin müşterilerinden oluşan seyircilere şirketin şu an için Bitcoin konusunda ”ileriye adım atmadan” önce Bitcoin’in altında yatan teknolojiyi ”anlamaya” çalıştıklarını ifade etti.

Bu açıklamalara bakılırsa şu anki  süreç, Mart ayında Tessler tarafından Bitcoin’in değişkenliğinin DB’nin bununla ilgili herhangi bir piyasaya girmesini engellediği imasına göre bir ilerleme olduğunun göstergesi.

Bu haftaki açıklamasında tam olarak şunları ifade etti:

”Bitcoin gibi bir şey konusunda ileriye adım atmadan önce çok da kolay olmayan bir şeyi yapıp Bitcoin’in altında yatan işlemleri anlamaya çalışıyoruz. Bu konuda derinlemesine bir çalışma içerisindeyiz.”

Herhangi bir spesifik Bitcoin ürünü önereceğinden bahsetmese de Tessler, DB’nin geçen senenin Aralık ayında Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri çıkartan ABD’li rakipleri CBOE ve CME ile ”aynı aşamada olmadığını” belirtti.

Bu sebeple tahmin ediyoruz ki bu alandaki ilk gelişme benzer bir ürünü piyasaya sürme yoluyla olabilir.

”Bitcoin’in sahip olduğu dengesizlik ve oynaklık unsurlarını anlayıp müşterilerimiz ve düzenleyiciler ile aynı paralelde olduğumuzdan emin olmak istiyoruz.”

DB Mart ayında likidite yönetim firması HQLAx ile R3’ün Corda platformunu kullanarak menkul kıymet tahsis etmek amaçlı  blockchain temelli bir platform geliştirmesi projesi sayesinde çoktan blockchain projelerine start vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment