Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Yeni Ürününü Tanıttı: Coinbase Pro!

Coinbase Çarşamba günü eklediği bir blog gönderisinde kendi ticari platformu olan GDAX’ın yeni bir versiyonu olan Coinbase Pro’yu duyurdu. Duyuru Coinbase’in Paradex borsasını satın alması ile aynı gün gerçekleşti.

Coinbase blog gönderisinde yapılan açıklamaya göre bireysel kripto tacirleri için özel olarak tasarlanmış Coinbase Pro şirketin mevcut platformu olan GDAX’ın evrim geçirmiş ve daha gelişmiş bir versiyonu. Coinbase bu yeni ürünün platformu ”daha kolay ve anlaşılabilir” yapmanın yanı sıra bireysel tacirlerin ihtiyaçlarına ilaç olması için özel olarak tasarlandığını ifade ediyor. Coinbase Pro daha kolaylaştırılmış para yatırma ve çekme süreçlerinin yanı sıra müşterilerin staking yapma ve protokol oylaması gibi hizmetlerden de yararlanabilmelerini sağlayacak.

Coinbase’in kendi blog gönderisinde söz ettiğine göre şirket, müşterilerin ”yüzlerce tokeni cüzdanlarından direkt olarak alıp satabilmelerini” sağlayacak merkeziyetsiz bir borsa olan Paradex platformunu da Coinbase Pro içine entegre edecek. Gönderi yeni hizmetin Amerikalı müşterilere sunulmadan önce, ilk olarak ABD dışındaki müşteriler için kullanılabilir hale getirileceğinin altını çiziyor.

Reuters’in haberine göre 10 çalışanı olan Paradex merkeziyetsiz bir borsa olarak nitelendiriliyor çünkü kendi kullanıcıları adına herhangi bir tokene sahip değil. Paradex müşterileri bunun yerine cüzdanlarından direkt olarak ERC20 tokenleri alım satım işlemi yapabiliyorlar.  Coinbase tarafından atılan  blog postunda bu satın alma hakkındaki finansal detaylar ise paylaşılmadı.

GDAX ve Coinbase Pro 29 Haziran 2018’e kadar beraber çalışacak ve bu tarihten sonra ”bütün müşteriler pürüzsüz bir şekilde” yeni platforma geçirilecek.

Mart ayında Coinbase hem Coinbase Index Fund (kripto endeksi fonu) hem de Coinbase Index’i (coinbase endeksi) üreteceğini duyurmuştu. Coinbase Index Fund’u ”dijital para birimlerinin sepeti” olarak niteleyen Coinbase, dört GDAX koininin hepsinin buna dahil edileceğini açıklamıştı: Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash. Fon %2’lik bir yıllık işlem ücreti ile beraber en düşük 10.000 dolarlık bir yatırım gerektiriyor.

GDAX şuan için 24 saatlik ticari hacme göre dünyanın en büyük 7. kripto para borsası.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment