Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kripto Endeksi Fonu Kuruyor

Salı günü yayınlanan blog gönderisinde popüler kripto para borsası uygulaması Coinbase, akredite edilmiş ABD’li yatırımcılara kripto endeksi fonu sunacağını açıkladı. Fon, GDAX içinde de listelenmiş olan dört büyük kripto paranın – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin – yatırım işlemlerini kolaylaştıracak bir kanal ortaya koyacak.

Blog gönderisine göre fon, piyasa sermayesi üzerinden ağırlık kazanacak. GDAX listelerine eklenebilecek yeni koinler de bu fon içerisinde yerlerini alacaklar fakat Coinbase, geçtiğimiz günlerde ne Coinbase’e ne de GDAX’e yeni bir koin ekleme kararı alınmadığını belirtmişti.

Coinbase ayrıca, tüm yatırımcıların kullanımına uygun olacak ve daha geniş bir dijital varlık yelpazesini kapsayacak yeni yatırım araçları geliştirdiğini de belirtti. Fon, şu anda yalnızca akredite yatırımcıların kullanımına açık çünkü Coinbase, ABD Menkul Kıymetler Komisyonu’nun kripto düzenlemelerine yönelik yapacağı açıklamayı bekliyor.

Coinbase İçin İyi Bir Yıl

Böyle bir fonun lansmanı, kurumsal yatırımcılar arasında kripto varlıklara artan erişim talebinin tatmin edilmesi açısından stratejik bir hareket olarak değerlendirilebilir. Coinbase’in üretim müdürü Reuben Bramanthan, yaptığı açıklamada; ne satın almaları gerektiğinden emin olmayan yeni yatırımcıların da piyasaya dahil olduğunu, çünkü herhangi bir şeye bağlı olmayan ama daha üstün performans gösteren bir varlığın farkında olduklarını belirtti.

Coinbase kripto dünyasında ABD’nin en popüler borsası olarak bir süredir adını duyurmakta, üstelik 2017’yi 1 milyar doların üzerinde bir kârla kapattı. Yine de firma, zorluklardan kendi payına düşeni aldı. Coinbase platformuna, eşi benzeri görülmemiş bir hızla yeni üyelerin katılması – bir günde neredeyse 100.000 kişi – bazı enerji sıkıntılarına ve müşteri temsilcisi yetersizliğine sebep oldu.

Firma ayrıca iki toplu dava ile de mücadele içerisinde. Davalardan birinde Coinbase, Bitcoin Cash’in fiyatını yapay olarak şişirmekle ve içeriden ticaretle suçlanırken; diğerinde bazı kullanıcıların yatırımlarını amorti etmemekle yargılanıyor.

Karşılaştığı zorluklara rağmen firma, hala kripto camiasında en kolay ulaşılabilen ve kullanılabilen borsa olma konumunu koruyor. Fon şimdilik başlatılmamış olmasına rağmen, kripto devinin daha da büyüyeceğini gösteriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment