Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mt.Gox Müvekkili 400 Milyon Dolarlık Bitcoin ve Bitcoin Cash Sattığını Açıkladı

Mt.Gox‘un Aralık 2017 ile Şubat 2018 aralığında çok yüksek miktarlarda yaptığı Bitcoin ve Bitcoin Cash satışları BTC ve BCH fiyatlarının şubat ayında dibe vurmasına sebep olmuş.

Tokyo Bölge Mahkemesinin yayınladığı rapora göre Mt.Gox müvekkili üç ay içerisinde 35,841 Bitcoin (362 milyon dolar) ve 34,008 Bitcoin Cash (45 milyon dolar) satışı yaptı. Mt.Gox’un eski CEO’su Mark Karpeles bu satışların üç aylık bir periyot içerisinde yapıldığını vurguladı.

Raporun tercüme edilen kısımlarında şu şekilde belirtildi:

”Mahkemeyle yapılan bir konsültasyon sonucunda şu halde belli bir miktar BTC ve BCH satmanın gerekli ve mantıklı olduğunu uygun gördüm, belli bir miktarı ise dağıtım kaynağı olarak saklamayı düşünüyorum. Bu sebeple belirttiğim miktarlardaki BTC ve BCH satışlarını yaptım. BTC ve BCH’nin piyasa değerinin ışığında olabildiğince yüksek fiyatlarda satışlar yapmaya çalıştım. Mahkemeyle ilerleyen zamanlarda yapılabilecek bir BTC ve BCH satışını görüşmeyi planlıyorum.”

Fakat şu anda bu fonun niçin satıldığına dair bir açıklama yapılmadığı gibi satış sürecinde kullanılan borsanın ismi de gizli tutuluyor. An itibariyle müvekkilin elinde 1.5 milyar dolar değerinde 165,000 Bitcoin ve 150 milyon değerinde Bitcoin Cash bulunuyor lakin bu miktara da ne olacağı bilinmiyor.

BHC ve BTC Fiyatları Şubat Ayında Dibe Vurmuştu

Benzer yatırımcı ve tüccarları içeren kripto para piyasaları, bu Bitcoin satışının ardındaki sebebi araştırsalar da henüz bir veriye ulaşılamadı. Mt.Gox’un alacaklıları bu haberden memnun zira artık tazminat için hak sahibi sayılabilecekler.

Şu anda durumun yarattığı en büyük endişe, bu denli yüksek miktarda yapılan bir Bitcoin satışı eğer dikkatli olunmazsa piyasayı şiddetli dalgalanmalara sürükleyebileceği yönünde. Yayın tarihi itibariyle kripto piyasasında Bitcoin %9 oranında bir düşüş ile 9.820 dolara tekabül ederken, Bitcoin Cash’in ise %9,27 oranında bir düşüş ile 1.081 dolara tekabül ediyor. Bunun sebebi olarak şuan Binance borsasındaki trade botlarının hacklenmesi ön görülüyor.

Mt.Gox’un halâ elinde bulundurduğu Bitcoin ve Bitcoin Cash miktarı göz önüne alınırsa, bu miktarın satışı durumunda kripto para piyasalarında uzun sürecek bir düşüş trendi yaşanma ihtimali var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment