Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Patent Verileri, Bankacılık Sektörünün Bitcoin ile Olan Tuhaf İlişkisini Ortaya Çıkardı

Bankaların ve Bitcoin’in garip bir arkadaşlığı var ama bazı ortak şeyleri de paylaşıyorlar. Destekçilerine göre Bitcoin paranın geleceği, ancak kripto para satın almak için hala “geleneksel” para kullanılıyor ve şu anda kanalların kontrolü bankalarda. Son patent verilerinin gösterdiğine göre bu oligarşiler birbirleriyle anlaşmayı başarırsa, sonunda kripto para alanında ki gücü kontrol edebilecekler.

Bankalar Blockchain’e Doymuyor

Bankacılar, geleneksel yatırım dünyasının geri kalan kısmıyla birlikte Bitcoin ile giden tekneyi kaçırdı. Birkaç istisnai durum dışında, anarşistler ve hackerlar tarafından internette satılan bu komik paranın büyüyeceğine inanmadılar. İlk başta onlar haklıydı. Ama sonra, birkaç yanlış başlangıcın ardından Bitcoin giderek büyümeye başladı. Artık bankacılık sektörü ve Wall Street, borsa edinmek (Goldman Sachs’a bağlı Circle’ın Poloniex’i devralması gibi) veya kendi Blockchainlerini başlatmak için Bitcoin’i kullanmaya doymuyor.

Finansal Şirketler, 150 Tane Kripto Para Patentini Kayda Geçirdi

News.Bitcoin.com’un iki hafta önce bildirdiği üzere bankalar, Bank of America’nın liderliğiyle kripto para patentlerinin en verimli dokümanları arasında. Bu, akla birkaç şey getiriyor. Öncelikle, büyük bankalar sessizce Bitcoin’e ve ona güç sağlayan Blockchain’e hayranlıkla bakıyor. İkinci olarak, kaybolan zamanı telafi etmeye kararlılar. Şu anki taktikleri “eğer onları yenemiyorsanız, onlara katılın” gibi görünüyor. Tabii ki bu, Bank of America’nın kripto para patentleri hazırladığı için kendi $BOA koinini başlatacağı anlamına gelmiyor.

Bitcoin Patent Raporu, bankacılık sektöründe kripto para yüzünden verimlilik gösteren şirketlerin bir listesini hazırladı. Listeyi yöneten Bank of America’nın yanı sıra, ilk 10’a giren ilgi çekici adaylar da var ve hepsi çok uluslu şirketler. Örneğin Toronto-Dominion Bank’ın 85.000 çalışanı, Fidelity’nin ise 45.000 çalışanı var. Bunlar, “her ihtimale karşı” Blockchain’e ve ona biraz para yatırmak için bir proje ekibi atama imkanı bulunan türdeki kurumlar.

Bankacılık Patentlerinin Gerçek Sayısı Hala Yüksek

Resmi rakamlar, büyük finansal kurumlar tarafından 150 kripto para patentinin alındığını gösteriyor ancak gerçek rakamlar muhtemelen iki ya da üç kat daha fazla. Patent başvuruları genellikle ilk kez dosyalandığı andan itibaren 18 ay süreyle yayımlanmıyor ve bu zaman içinde kripto paraya yapılan yatırım arttığından gerçek rakamlar çok daha fazla olacak gibi duruyor. Gerçekte, bankacılık sektörünün açtığı patent sayısı 500’e yakın. Kripto paraya rakip olarak görülen Paypal, listede 11 patent bulunduruyor. Kısa bir süre önce “hızlandırılmış kripto para işlem sistemi” için bir patent açtı.

Gelecekteki internette her şey çevrim içi ve birbirine bağlı olacak. Geleneksel finansı ve kripto parayı ayıran duvar kalınken iki taraftaki yenilikçi kişiler sayesinde bu duvar ince bir kağıt halini aldı. İtibari para ve kripto para arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdı.

Geçen haftalarda Goldman Sachs, Bank of America ve JP Morgan, SEC’le olan yıllık dosyalarında kripto paraların oluşturduğu tehditten bahsetti. Bitcoin yakın bir zamanda SWIFT bankacılık sistemini değiştirmeyeceğinden, kripto paralar yeni bir ekonomik sistem sunuyor. Blockchain teknolojisinin yıkıcı potansiyeli ve bununla bağlantılı kripto paralar göz önüne alındığında, büyük bankaların sessizce kendini güvenceye alması şaşırılacak bir şey değil. Patent verileri, finansal sistemin devlerinin kripto paraları çok ciddiye aldığını gösteren birkaç göstergeden sadece bir tanesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment