Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolandırılan Adam Firma Yetkililerinden 2.000 Bitcoin Gasp Etti

Hindistan’ın The Crime Investigation Department isimli suç araştırma ve soruşturma birimi, sahtekar bir kripto para projesi olan Bitconnect‘in yatırımcılarından 2.000 Bitcoin ele geçiren cinnet getirmiş Hindistanlı iş adamının ifadesini aldı ve firmanın çalışma biçimi hakkında soruşturma başlattı.

Bitconnect Destekçileri Yatırımcıların Hiddeti İle Karşılaştı

Haberde belirtilene göre, Bitconnect‘in Hindistan ayağı Gujarat eyaletinde üç kişi tarafından gerçekleştirildi: Diyash Darji, Satish Kumbhani ve Dhaval Mavani. Bu üçü projenin yurt dışındaki sorumluları ile beraber çalışıp Hindistanlı yatırımcıları – artık adı kötü bilinen – girişime yatırım yapmaya ikna etti.

Üçlü inanılmaz bir hırs ile Bitconnect’i  çok iyi bir yatırım seçeneği olarak belirtip, ”yatırım yapmanız halinde çok yüksek kazançlar” tarzında garantilerde ve vaatlerde bulundu.

Bu yatırımcılardan bir tanesi ise şirketin vizyonuna ve firmanın ”günlük %1.1 kar oranı” şemasına inananlardan Shailesh Bhatt isimli kişi oldu. Şirket durmadan kendisinin parasını ödeyemediğini gösterince, Bhatt deliye döndü ve 2017 yılının Aralık ayında  bu durumdaki 8 diğer kişi ile de birleşip projenin Hindistan ayağındaki kişiden 2.000 Bitcoin gasp etti.

Maalesef ki Bhatt, bu haram kazancının sefasını çok süremedi çünkü olaydan bir ay sonra Gujarat’ın merkezindeki yerleşim yerinden alındı.

CID yetkilileri Bhatt’ın yeğeni olan Nikunj‘u sorgulayabilme şansına sahip oldu ve kendisinin de bu gasp olayına katıldığını ve 2.000 Bitcoin’lik ganimetten 12 Bitcoin elde ettiğini öğrendi.

CID yetkililerinden bir tanesi firmanın içyüzü hakkında şunları ifade ediyor:

”Firma Hindistan’ın yanı sıra, Endonezya, Vietnam, Hong Kong, Singapur ve ABD‘de de hizmet vermekte. Yapılan işlemler ile ilgili bir kaç hesap tespit ettik ve ilgili bankalara bu konuda haber ilettik.”

Bitconnect 101 – Nedir Bu Yapı?

Nikunj’un ifadesi doğrultusunda, firma bitcoin fiyat hareketlerinin yükseliş veya düşüş noktalarını hesaplayabilen ‘sözde’ özel bir yazılım kullanıyormuş ve bu sistem sayesinde Bitcoin’in günlük ortalama %1 veya yıllık %365 kar getirdiğini anlatmış.

Söylenenlere göre şirket daha fazla yatırımcı çekmek için farklı farklı yatırım getirileri sunuyormuş. Mesela, eğer bir kişi 1.000 dolar ile 5.000 dolar arası yatırım yaparsa kendisinin kazancına %0.1 ek kazanç ekleniyormuş. Buna benzer şekilde her yatırım oranı için daha fazla kar getirisi sunuluyormuş ve en son artış günlük %0.25’e kadar çıkabiliyormuş.

İlginç olan ise Hindistan’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan tutumuna rağmen, CID’in elde edilen bitcoin’leri Hindistan rupisine çevirip ülkenin merkez bankasında depolayacağını ifade etmesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment