Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron, Yeni Ağda Açık Bulana Verdiği Ödül Miktarını 10 Milyon Dolar Yaptı!

TRON son zamanlarda büyük sansasyon yaptığı Ana ağ güncellemesini sonunda yaptı ve destekçilerinden büyük bir tebrik aldı. TRON CEO’su Justin Sun bu ana ağ hakkında o kadar iddialı ki ağda herhangi bir açık bulan kişilere para ödülü bile teklif ediyor. Justin Sun dün paylaştığımız bir haberde ağda herhangi bir açık bulan kişiye 100.000 dolar ödül vereceğini açıklamıştı ve bu bile tek başına baya bir sükse yapmıştı.

Resmi blog’tan atılan gönderi bu ödül avının Tron ana ağındaki ”teknik açıklıkları veya zayıf noktaları” bulma amacıyla başlatıldığını bildiriyor. TRON ağı iki gün önce resmi olarak hizmete geçti ve bütün etkinlik Justin Sun tarafından canlı sunuldu. Justin Sun topluluğun ve geliştiricilerin bu projeyi tamamlama adına günde 12 saat ve haftada 6 gün çalıştığını ifade etti.

Bu denli büyük bir projenin altı ay gibi bir zaman zarfında tamamlanması ise içerisinde insandan kaynaklanan hatalar olabileceğini gösteriyor. En azından bu olasılık mevcut. Bu sebeple Justin Sun ana ağın çıkışı ile beraber ağda herhangi bir kusur, açık nokta ve hata bulan kişilere para ödülü vereceğini açıkladı.

”Tüm geliştiricilere sesleniyorum. TRON main net’i şu anda GitHub’da sergileniyor. Bu ağda hata bulan herkese 100 bin dolara varan ödüller var. En iyi oyununuzu oynayın.”

Bundan bir gün sonra ise Justin Sun bu ödülü tamı tamına 10 milyon dolara yükselttiğini açıkladı. Bu tam bir gövde gösterisi. Justin Sun Tron blockchain’inin güvenliğinden o kadar emin ki bu denli büyük bir ödülü hiç korkmadan ortaya koyabiliyor. Konu hakkında blog postu şunları ifade ediyor:

”Potansiyel açıklar hakkında önemli bir keşif yaptıysanız lütfen bizimle iletişime geçin ve mümkün olan en kısa sürede Tron Hata Ödül Programına katılın ki biz de sizi cömertçe ödüllendirelim!”

Bu ödül piyasalarda tam bir şok etkisi yarattı ve herkes Tron’un gerçekten bu parayı kaybedip kaybetmeyeceğini düşünmekte. %51 ve çifte saldırı olaylarının sıkça yaşandığı şu günlerde Tron’un böylesine cesurca açıklamalar yapması ve ağına ne kadar fazla güvendiğiniz göstermesi olumlu bir yön olsa da bu eşeğin aklına karpuz kabuğu sokuyor da olabilir.

Geçen haftalarda yayınladığımız bir haberde bir ağa %51 saldırısı yapmak için bir şirketin maliyet hesaplaması yaptığından bahsetmiştik.

Şirketin verilerinde yer alana göre Bytecoin ve Bitcoin Private gibi koinlere 1 saatlik bir %51 saldırısı yapmak çok ucuz miktarlara mümkün oluyordu ancak buradaki önemli soru yapılan saldırının sağladığı ganimetin gerçekten buna değer olup olmadığıydı?

Önümüzdeki günlerde Tron ağında böyle bir saldırı olacak mı ya da ağlarında herhangi bir açık bulunacak mı bekleyip beraber göreceğiz. Ama şu an için CEO Justin Sun’ın halinden oldukça emin olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment