Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON, Yeni Ağdaki Açıkları Bulanlara 100 Bin Dolar Verecek

Tron’un yeni main net’e geçişi, kripto para piyasalarının son dönemde belki de üzerinde en fazla durduğu konu. Şirket, gayet başarılı ve iyi yönetilmiş bir süreç ile bu sıkıntılı dönemi atlatırken; şu aşamada ağda herhangi bir güvenlik problemi ise tespit edilmedi. Ağa olan güvenin de bir nevi tezahürü olarak TRON vakfı kurucusu Justin Sun, resmi Twitter hesabından bir tweet atarak, ağdaki güvenlik açıklarını bulanlara ciddi bir ödül vaad ettiklerini açıkladı.

Yeni platformdaki güvenlik açıklarını gerek ekip üyelerinin gerekse de dışarıdan katılımcıların tespit etmesi halinde, çok yüklü bir ödül alacağını açıklayan Sun, yeni platforma geçecekleri 25 Haziran tarihine kadar yarışmanın devam edeceğini de takipçiler ve muhtemel katılımcılar ile paylaştı.

Justin Sun, attığı tweette şunları söyledi:

”Tüm geliştiricilere sesleniyorum. TRON main net’i şu anda GitHub’da sergileniyor. Bu ağda hata bulan herkese 100 bin dolara varan ödüller var. En iyi oyununuzu oynayın.”

Otoriteler, Sun’ın yaptığı bu hamlenin gayet mantıklı ve yerinde olduğunu belirtirken, bu sayede şirketin hem ilgiyi üzerine çekeceğini hem de güvenlik açıklarını düzeltme şansına erişeceklerini belirtti.

Sosyal medyada da bazı kullanıcılar Justin Sun ve ekibine gerek bu iş için gerekse de diğer süreçler için tebrik ve teşekkür mesajları yağdırırken; bazı kullanıcılar ise ödülün büyüklüğüne vurgu yaptı.

Hatırlanacağı üzere platform değişikliği merakla beklenen bir başka kripto para EOS da, yeni ağındaki hataları bulana 10 bin dolara varan ödül vaad etmiş, açılışa neredeyse iki gün kala başlayan bu yarışma; bir de güvenlik açıkları iddiaları ile birleşince; gerek otoriteler gerekse de sosyal medya kullanıcıları, bu yarışmayı eleştirmişti,

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment