Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Paralar En Önemli İnternet Trendlerinden Biri

Eski bir Wall Street analisti olan Mary Meeker’ın oldukça ünlü olan ve her yıl merakla beklenen İnternet Trendleri raporu dün itibariyle yayınlandı. Rapor, kripto paralara geçtiğimiz yılın başından bu yana olan ilginin giderek arttığını ortaya koyarken; ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para teknolojilerinin, 2017’nin en çok ilgi gören 10 ders konusu arasında yer aldığını da kaydetti.

Chart

2017’de Princeton Üniversitesi’nin baz alınarak yapıldığı çalışmalarda Bitcoin ve kripto paraların ilk 5 sırada yer aldığını aktaran rapora destek veren diğer firmalar da Kleiner Perkins Partners ve Hillhouse Capital oldu. Raporda, ”Verileri kullanarak, ilgili iş alanlarındaki müşterilerimize rasyonel veriler sunup fikir teattsinde bulunuyoruz.” denildi.

Meeker’ın raporunda ayrıca kripto paralara olan ilginin de ciddi şekilde arttığı kaydediliyor. Raporda buna kanıt olarak kripto para borsası ve cüzdanı sağlayıcısı Coinbase’in kullanıcı sayısında yaşadığı artış gösteriliyor.

Chart

Grafikte de görüldüğü gibi, 2017’nin ortasından itibaren artan ilgi, yıl sonuna doğru giderek ivmelenmiş. Bu arada raporda, 2017’de kripto paraların belki de altın ayı olan Aralık ayının verileri ise bulunmuyor.

Blockchain firması QED’in kurucularından olan Maya Zehavi de dün akşam resmi Twitter hesabından rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zehavi bu noktada verilerin yeterli olmadığını ve bu verilerin de artık çok geçmişte kaldığını belirterek raporu eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment