Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Tapu Sicil İşlemleri İçin Blockchain Kullanacak

31 Mayıs tarihli bir habere göre, Hollanda‘nın Tapu Sicil Müdürlüğü ulusal emlak sektörü verileri için yerel bir teknoloji platformu olan Computable isimli blockchain teknolojisini test edecek.

Tapu Sicil bürosunda kurumsal mimar olan Koen Huisstede, büronun ”bu yenilikçi” teknolojinin emlak sektörü için ne ifade ettiğini anlamaya çalışıyor ve ”bir ile üç yıl arasında” blockchain tabanlı çözümlerin sisteme entegre edilmesini planlıyor.

Tapu Sicil’in ülkedeki görevleri arasında mülkiyeti gözetmek, mortgage hakları ve ulusal emlak sektörü ile alakalı bütün üçüncü taraf verilerini depolamak yer alıyor. Söylenenlere göre büro ”daha esnek ve atik” bir kurum oluşturabilmek için blockchain’in teknik, yasal ve yönetimsel alanlarını keşfetmek istiyor.

Huisstede, Tapu Sicil’in buna ek olarak tahminsel veri sistemlerine yönelik çalışmaları için yapay zeka kullanma planları olduğunu da ifade ediyor.

Blockchain son zamanlarda, Hollanda Maliye ve İklim Politikası Bakanlığının, bu ayın başlarında yayınladığı bir ulusal blockchain araştırma planından sonra, Hollanda içerisinde öne çıkmaya başladı. Bakanlık blockchainin Hollanda içerisinde yasal çerçeve kapsamındaki geleceğini, ekonomik etiklerini ve etik kapsamındaki durumunu araştıracak bir özel birim kurdu.

Bunun yanı sıra Hollanda, Avrupa Blockchain Ortaklığı kurma anlaşmasına imza atan 22 AB üyesi ülkeden bir tanesi. Bu ortaklık, “Üye Devletler arasında, teknik ve yasal alanlarda  tecrübe ve deneyim alışverişinde bulunma, özel ve kamu sektörünün yararına olacak şekilde AB ile Blockchain temelli uygulamaların piyasaya sürülmesinin hazırlığı ” konularını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Başka bir yüksek profilli AB blockchain girişimi ise bu yılın Şubat ayında Avrupa Komisyonu tarafından çıkartılan ”EU Blockchain Observatory and Forum” olmuştu. Bu girişimin amacı ise ”dünyanın en kapsamlı blockchain deneyim ve uzmanlık havuzunu oluşturmak” idi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment