Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: ”Bitcoin 20.000 Dolar Olacak ve Büyük Şirketler Kripto Sahasına Girecek”

 

Fundstrat‘in kurucu ortağı ve stratejisti Tom Lee, Bitcoin’in yıl ortasında kadar 20.000 doları bulacağı ve yıl sonunu 25.000 dolarla kapatacağı öngörüsünü tekrarladı. 28 Şubat tarihli Fundstrat raporunda Lee ayrıca 2018’de en az üç halka açık şirketin kendi kripto paralarını çıkartacağını beklediğini belirtti. Lee’nin Ocak başında Bitcoin’in bu yıl ”rahatça değerini ikiye katlayacağına” dair yaptığı açıklamalar da öngörülerini pekiştiriyor.

Bitcoin’in şu anda, Aralık 2017’deki 20.000$’a dek yükselişinin ardından neredeyse %53’lük bir düşüş yaşayarak 10.700$’a inmesine rağmen Lee 25.000$ öngörüsünü korudu.

Raporda Lee ayrıca geleneksel şirketlerin iç kripto paralar oluşturması olgusuna da değindi:

”Çoktan üç büyük şirket kripto paralara dair çalışmalarını duyurdular, bu da şirketlerin Wall Street’den bile önce kripto paraları benimsediğini gösterir.”

Lee şirketlerin kripto sahasına giriş yapmasının Bitcoin yükselişine dair öngörülerini desteklediği şekilde yorumluyor ve Japon e-ticaret şirketi Rakuten’in kendi kripto parasını çıkartmasını bu yıl kripto dünyasındaki yapısal gelişmelerin bir örneği olarak gösteriyor. Lee, Japon mesajlaşma uygulaması Line’ın Ocak ayında bir kripto alışverişi ve uygulama içi ticaret bölümü oluşturacağı açıklamasını da benzer bir örnek olarak sunuyor.

Lee bunun dışında kripto para dünyasına daha belirgin bir giriş yapmamış Starbucks, Facebook, Amazon gibi büyük şirketlerin de Blockchain teknolojisine geçiş yapacağını öngörüyor. Lee, haberini yapmış olduğumuz Starbucks telekonferansında başkanın Blockchain’e dair ipuçları vermiş olmasını referans gösteriyor ve Facebook ile Amazon’un da bu yıl içinde kriptolara dair bir strateji geliştirecekleri hipotezini öne sürüyor. Öngörülere göre eğer Facebook hisselerini halka açık hale getirirse yatırımcılara sadece hisse senedi opsiyonları değil ICO’ları da sunabilir.

Geçmişte de Lee Bitcoi’in değeri için sürekli nispeten iyimser öngörülerde bulunmuştu. Ağustos 2017’de, yıl sonundan önce Bitcoin’in 6000$’ı bulacağı öngörüsü, Aralık ayında %230 oranında aşılmış ve Bitcoin 20.000$’ı görmüştü.
CNBC’ye göre Tom Lee, ”Wall Street’te Bitcoin’e muntazam hedefler belirleyen tek büyük stratejist” olarak geçiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Kripto Analiz
    Posted 02 Mart 2018 - 13:05 13:05

    Korkuyorum yanılıyor. Yıl içerisinde 50.000$ fiyatını geçecektir. Yıl ortasında söylediği rakamı Mart sonu yakalamak oldukça mümkün 🙂 YTD

Leave a comment