Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon E-Ticaret Devi Rakuten Kendi Kripto Parasını Çıkartacak

12.5 milyar doları aşan piyasa değeri ile Japonya’nın en büyük e-ticaret şirketi olan Rakuten, Blockchain teknolojisine dayalı, mevcut Rakuten Süper Puanı sadakat programını da kapsayan, Rakuten isimli bir kripto parayı piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirketin böylesi bir kripto para çıkarmaya yönelik planının duyurusu 27 Şubat‘ta Barselona‘da gerçekleşen Mobile World Congress‘de şirket CEO‘su ve aynı zamanda Kurucusu Hiroshi Mikitani tarafından bizzat yapıldı.

Mikitani, yapılan bu yeni gelişme ile Amazon, Alibaba ve eBay gibi rakiplerinden farklılaşmayı ve perakendecilerle tüccarlar arasındaki ilişkiyi yeniden oluşturmayı istediğini dile getirdi.

“Temel olarak konseptimiz, perakendeciler ile tüccarlar arasındaki ağı yeniden oluşturmak. Onları müşterilerinden ayırmak istemiyoruz, sadece bir katalizör görevi görüyoruz. Şirket olarak felsefemiz, sadece topluma kolaylık sağlamak değil, aynı zamanda onu güçlendirmek.”

15 yıl önce piyasaya sürülen Rakuten Süper Puanı sadakat programı, o günden bu yana önemli bir başarı yakaladı ve böylece müşterilerine 1 trilyon puan ile yaklaşık 9.1 milyar dolara eşit olarak ihraç edildi.

Bu süper puanlar, müşterilerin pazardaki her alışverişinde elde edilebiliyor ve gelecekteki alışverişlerde indirim sağlarken aynı zamanda platformdaki çeşitli ürün veya hizmetlerden yararlanabilmelerini sağlıyor.

Şirket, yeni müşterileri cezbetmek ve ilgilerini çekebilmek adına sadakat programını Blockchain tabanlı hale getirip sadakat üyeleri sayısını artırmak aynı zamanda insanların kripto para birimlerine olan ilgisini kullanmayı istiyor. Şirketten hizmetin lansman tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yapılan son duyuru, şirketin fintech ve e-ticaret alanlarında Blockchain uygulamaları araştırmak için Rakuten Blockchain Lab‘i oluşturmasından ve Bitcoin ödeme işlemcisi olan BitNet’in fikri mülkiyet varlıklarını satın almasından yaklaşık iki yıl sonra geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment