Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Kripto Para Geliştiricisi Moskova Sokaklarında Dövüldü, 300 BTC’si Çalındı

Forklog‘un yaptığı habere göre 26 Şubat’ta bildirdiğine göre dört bilinmeyen adam, PRIZM kripto parasının yaratıcısı olan Yury Mayorov’u kaçırdı. Mayorov’un 20.000 doları, 300 Bitcoin’i (BTC) ve üç iPhone’u çalındı.

Mayorov’un iddialarına göre, 23 Şubat’ta Moskova’da saat 22:00’de Isakovskogo Caddesinden dört adam tarafından bir Mercedes’e alındı ve araba şehir etrafında dolaşırken dövüldü.

Adamlar, Mayorov’un gideceği Hindistan gezisi için daha yeni aldığı iPhone’lara ve bugün değeri 3 milyon doların üzerinde olan 300 BTC’lik kripto para cüzdanına erişebilecekleri dizüstü bilgisayarını çaldı.

Saldırıyı bildiren Telegram kanalı Mash, soyguncuların Mayorov’un gitmesine izin vermeden önce “Yury’e parlak bir hap verdiklerini ve onu votka ile içmeye zorladıklarını”, bu nedenle polise gitmeden önce ilk olarak hastaneye girmek zorunda kaldığını söyledi.

Kripto parayla ilgili kişilerin kaçırılması ve soyulması, Rusya ve Ukrayna’da çok sık gerçekleşiyor.

23 Şubat’ta, Moskova’da bir kripto para yatırımcısının yüzü bıçakla kesildi ve yaklaşık 1 milyon dolar değerinde olan 100 BTC’si çalındı. Bir kripto para yatırımcısına yönelik bir başka saldırı, Ocak ayı ortasında St. Petersburg’da gerçekleşti. Zenginliğinden övgü alan bir kripto para YouTube blog yazarı evinde saldırıya uğradı ve evinde 428.000 dolar değerinde olan 24 milyon rublesi çalındı.

Ukrayna’da geçen yılın Aralık ayında, İngiltere merkezli kripto para borsası EXMO’nun yöneticisi olan Pavel Lerner, Kiev’de kaçırıldı ve sadece BTC ile ödenen 1 milyon doların üzerinde fidyenin verilmesinin ardından üç gün sonra serbest bırakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment