Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlkokul Öğrencisinden Bitcoin Kitabı

 

Massachusetts’li 11 yaşında bir çocuk olan Andrew Courey, dünyayı kasıp kavuran kripto para teknolojisini yeni nesillerin kolayca kavramasını sağlamak için bir Bitcoin kitabı yazdı. Altıncı sınıfa giden Andrew kendini bir Bitcoin eksperi olarak görüyor ve 57 sayfalık kitabında kripto para sistemini yaşıtlarının anlayabileceği şekilde özetliyor.

14 yaşına basmadan 20 milyon dolar kazanacağını iddia eden Andrew Courey, tıpkı Bitcoin milyoneri Eric Finman’ın yaptığı gibi ailesiyle bir anlaşma yaparak bu meblağı kazanması halinde okulu bırakma izni almış. Saatler süren araştırmalarının ardından Courey kitap yazmaya karar vermiş. Adı “Early Bird Gets The Bitcoin: The Ultimate Guide To Everything About Bitcoin” (”Erken Kalkan Bitcoin’i Alır: Bitcoin’e Dair Her Şeyin El Kitabı”) kitap şu anda Amazon’dan ciltli veya e-kitap olarak temin edilebiliyor. Kitap açıklamasında:

”Bugün sizlerle Satoshi Nakamoto tarafından yaratılan online para birimi Bitcoin’i öğreneceğiz ve dersimiz bittiğinde siz de bir Bitcoin ustası olacaksınız.” yazıyor.

Courey’nin bir teknik yatırımcı olan babası, oğlunu, çalışmalarını değerlendirmesi ve her şeyi basit bir dille açıklayan bu kitabı yazması konusunda teşvik etmiş. Andrew Courey, CNBC’ye verdiği röportajda:

”İyi bir kaynak bulmak için 70-80 saatini ayırmayı göze alan herkes aslında kripto paraları öğrenebilir. Kitaptaki her şey, okuması rahat ve anlaması kolay şekilde yazıldı.” dedi.

Kendinden Bir Şey Bulabileceğin Bir Kitap

Courey’nin kitabı, kripto paraları ve Blockchain’i anlatmak için çocukların anlayıp kendileriyle ilişkilendirebilecekleri analojiler içeriyor. Dağıtık hesap defterini anlatmak için Courey, Blockchain’i, ”sadece Bitcoin alıp satarak düzenlenebilecek, herkese açık bir Google belgesine” benzetiyor. Ek olarak Courey, dijital para cüzdanını, kilidi sadece sahibinin açabileceği bir kitli posta kutusuna benzetiyor. Kitabında şöyle anlatıyor:

”Bir posta kutusu düşünün – postacı mektubu istediği yere götürebilir ama sadece anahtara sahip kişi posta kutusunu açıp mektubu okuyabilir.”

Kitabın içeriği cüzdanlar, madencilik ve kripto parayı ilgilendiren tüm diğer teknolojileri kapsıyor. Dahası kitap Bitcoin’in tarihi, ICO ve Ethereum protokolü gibi konulara da değiniyor. Her bölümün sonunda Courey, bölümde anlatılan konuya dair ilginç bir bilgi veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment