Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Yöneticisi: “Merkez Bankası Destekli Kripto Paralar Kullanışlı Olur”

Goldman Sachs‘in baş yöneticilerinden biri kripto para birimlerinin -en azından bir gün merkez bankası tarafından yayımlananları olursa- “inanılmaz kullanışlı” olabileceğini söyledi.

Goldman’ın Özel Mülk Yönetimi’nin baş yatırım görevlisi Sharmin Mossavar-Rahmani, Salı günü Business Insider‘da yayımlanan bir röportajla konuştu. Rahmani konuşma esnasında “kripto paraların şimdiki haliyle, yani yeni vücut buluyor oluşu sebebiyle bir balon olduğunu düşünüyoruz” cümlesini ısrarla vurguladı.

Bitcoin ücretleri çok astronomik. Bu sebeple de Bitcoin’i ether ile kıyaslıyoruz; ether ise daha astronomik!” şeklindeki yorumlarına, “Dolayısıyla biçilmiş bu değerler bize açık bir biçimde hiç mantıklı gelmiyor.” diye ekledi.

Buna rağmen merkez bankası tarafından desteklenecek kripto paralar konusunda Mossavar-Rahmani çok daha olumlu konuştu ve “bu olası para birimlerinin günümüzde var olan koinlerden çok daha kullanışlı olabileceği” söylemlerine kadar gitti.

“Büyük merkez bankaları tarafından desteklenecek -belki Federal Reserve gibi- yeni bir dijital para birimi için yer var mı? Evet. İnanılmaz derecede kullanışlı olur mu? Evet. İşlem ücretlerinin düşmesini sağlayabilir mi? Evet. Ama bugün yürürlükte olanlar değil,” diyerek devam etti.

Daha büyük ekonomilerde kripto para piyasasının potansiyel gerileme döneminin etkilerinin neler olabileceği konusunda tahminlerde de bulunan Mossavar-Rahmani, bu etkilerin küçük olacağı yönünde konuştu. Bu durumu da kripto para piyasasının dünya çapında Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın (GSYH) yalnızca %1’ini oluşturuşuna bağladı.

“Yani etkiler söz konusu olduğunda, evet, bir etki edecek. Bu alanda çeşitli borsalar, koruma fonları ve alt yapı tesisleri kuran kimseler oldu. Bu kimseler açıkça zarar görecek. Ama bu, küresel GSYH’nin çok, çok küçük bir bölümü.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment