Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Başkanı, Petroya 171.000 Ön Kayıt Yapıldığını İddia Etti

Venezuela’nın yüksek profilli petro kripto parası için yapılan ICO ön satışı, en azından devlet tarafından işletilen medya organlarına göre çok başarılı oldu.

Venezuela, Petro Kripto Parasının 171.000 Katılım Aldığını İddia Ediyor

Pazartesi günü Nicolas Maduro, resmi Twitter hesabıyla geçen hafta açılan petro ön satışı için 171.000’den fazla şahsın ve şirketin ön kayıt yaptırdığını duyurdu.

Hükümete göre, katkıda bulunanların yüzde 40.8’i ABD doları ile ve yüzde 6.5’i ise EUR ile işlem yapmayı planlıyor. Bitcoin ve Ethereum da öne çıkıyor ve sırasıyla ön kayıtların yüzde 33.8’ini ve yüzde 18.4’ünü oluşturuyor.

Kurnaz gözlemciler, bu rakamların sadece yüzde 99.5’e kadar çıktığını belirtiyor ancak hükümet bu tutarsızlığı açıklamıyor.

Mutlak çöküşün eşiğinde olan Venezuela yasal para birimi bolivar, kabul edilen para birimleri listesinde bulunmuyor.

Ayrıca hükümet, petroyu satın almak için kayıtlı 3.523 şirketin bulunduğunu belirtti.

CCN tarafından bildirildiğine göre sözde petrol destekli petro, token satışında zorluklar yaşadı ve hükümet ICO ön satışının ilk gününde 735 milyon dolar elde edildiğini iddia etse de, çoğu gözlemci bu numaranın uydurma olduğuna inanıyor.

Petronun başarısı ile ilgili bu büyük iddialara rağmen Venezuela, ön satışa katılan herhangi bir kişiyi henüz kamuya ilan etmedi ve hükümete ait olduğuna inanılan bir NEM cüzdanı, ön satışta hazır bulunan 100 milyon petro tokenını henüz dağıtmadı.

Venezuela, ABD Yaptırımlarından Kaçınmak İçin Petroyu Çıkardı

Bununla birlikte Venezuela, petroyu ABD tarafından ülkeye yapılan ekonomik yaptırımlardan kaçınmak için bir araç olarak görüyor. Bu da, ön satış rakamlarının yanlış olduğu varsayıldığında, hükümetin neden ICO’ya katkıda bulunanların en çok kullandığı para birimi olarak ABD dolarını listelediğini gösteriyor.

Venezuela, bu tokenın ne zaman çıkarılacağını açıklamamasına rağmen ikinci bir devlet destekli kripto para olan “Petro Gold” u başlatmayı planladığını söyledi.

Uluslararası yaptırımlarla karşı karşıya kalan diğer ülkeler de devlet destekli kripto paraları kabul etmeyi düşünüyor. ABD ile olan ilişkileri daha da kötüye giden Rusya, “CryptoRuble” çıkarmayı düşünüyor. İran ve Türkiye de son zamanlarda benzer planları görüşmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment