Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

StarbucksCoin Mi Geliyor? Kahve Zinciri Blockchain Kullanabilir

Starbucks yönetim kurulu başkanı Howard Schultz‘un 27 Şubat Salı tarihinde yaptığı açıklamaya göre kahve zincirinin, yeni ödeme uygulaması kapmasında Blockchain teknolojisini kullanabileceğini açıkladı.

Fox’a verdiği röportajda Schultz, ödeme uygulamasına bağlı ”tescilli bir dijital paranın” kullanımından bahsetti. Kahve zincirinin bu inisiyatifle, daha merkezi bir muhasebe sistemi yerine Blockchain kullanıp kullanmayacağı sorulduğunda Schultz şirketin ”muhtemelen” bu yönde hareket edeceğini belirtti ve:

”Bence Blockchain Starbucks’a entegre bir uygulamanın üzerine oturacağı temel olabilir.” dedi.

Bir ay önce de Starbucks’ın eski başkanı, şirket içi telekonferans (earnings call) sırasında yeni teknolojiden özellikle ödeme safhasında istifade etmek konusunda planları olduğundan kabaca bahsetmiş ama şirketin herhangi bir şekilde Bitcoin kullanacağı söylentisini reddetmişti.

Telekonferans sırasında Schultz bu teknolojinin Starbucks’ın dijital müşteri ilişkilerini genişletmekte bir rol oynayabileceğini iddia etse de nihayetinde şirketin pratikte nasıl hareket edeceğini ancak zaman gösterebilir.
Schultz son olarak şunları ekledi:

”Blockchain teknolojisinin tüketici uygulamalarında kullanılabilecek dikkate alınır miktarda dijital para sağlayacağı yeni bir çağa girdiğimize inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment