Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin Yerli Kripto Parası NeXpara’nın Basın Toplantısı Gerçekleşti: ICO Süreci ve Genel Bilgiler

Basın toplantısında NeXpara’nın Pazarlama Müdürü Eylem Cülcüloğlu, toplantıda öncelikle kripto paraların ne olduğuna değinip ardından ise NeXpara’nın çıkış amacı, hedefleri gibi konuları açıklayarak yol haritasına ilişkin bilgiler verdi.  Sonrasında ise katılımcılardan aldığı soruları cevaplayarak basın toplantısını sonlandırdı.

Sunumuna ticaretin başlangıcını anlatarak başlayan Cülcüloğlu, takas, madeni paralar, kağıt paralar, atm kartları  ve son olarak da online ödeme sistemlerinden bahsederek devam etti. Atm kartları konusunda büyük güvenlik açıklarının bulunduğunun, online ödeme sistemlerinde ise arada bir “aracı” bulunuyor oluşunun altını çizdi. Aracı noktasında ise çözüm olarak kripto paraların günümüzde devreye girdiğinden söz etti.

Kripto paraları Satoshi Nakamato’dan başlayarak alt koinleri anlatarak sürdürdü. Sunumunun piyasa hakkında bilgi veren kısmına günümüz yatırımcı profilini değerlendirerek son verdi.

NeXpara’ya değinmeye başlayan Cülcüloğlu, Türkiye’nin benimsediği yerli bir kripto para olmayı hedeflediklerini söyledi. NeXpara’yı Türkiye’de ve Türkiye merkezli olarak çıkarmak istemelerinin en büyük sebebinin para transferlerinin hep yurt dışına akıyor oluşuna engel olmak olduğunu ve NeXpara ile bu ticaretin Türkiye’de dönmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

“Biz dedik ki Türkiye’ye özel bir para olsun. Türkiye içinde kalsın ama yurt dışından da yatırım gelsin. Yani süreci terse döndürelim. Vizyonumuz yerli olmak, yeni nesil olmak. Bunun için ethereum alt yapısını kullanarak daha güvenli ve hızlı bir sistem geliştirdik.”

NeXpara, Ticaretin Türkiye’de dönmesini sağlama için ilk etapta Türkiye’deki borsalar ile anlaşma yapacaklarını sonrasında ise yurt dışı borsalar ile anlaşarak hedefledikleri, akışı yurt dışından Türkiye’ye çevirme noktasında başarıya ulaşmayı planlıyorlar. Hangi borsalar ile çalışacakları konusunda isim vermeseler de popüler ve bilindik borsalar ile anlaşmalar sağlayacaklarını ileri sürdüler. Ayrıca sonrasında ise NeXpara’nın kendi borsasını açacağını ve bu borsa üzerinden de yine kendi güvenceleri ile hizmet vereceklerinden bahsettiler.

Güvenlik konusunda çok sıkı çalışmalar yürüttüklerinden bahseden Cülcüloğlu,

“Şirket bünyesinde olmayan hali hazırda profesyonel şekilde yazılımların güvenliğini denetleyen bir firma ile çalışıyoruz. Bu sayede sistemimiz didik didik aranıyor ve hacklenme problemlerine karşı önlem alınmış oluyor. Bu noktada yatırımımızın bir çoğunu bu kısma yapıyoruz.” şeklinde açıklamalar yaptı.

Sözlerine NeXpara’yı çıkarmalarının asıl amacının günün birinde Türkiye’nin kripto parası ünvanını almak olduğunu bunun yanında ise bir ödeme sistemi haline gelmeyi hedeflediklerinden bahsederek devam etti:

“Gittiğiniz bir yerde telefonunuzu çıkartarak cüzdanınızda bulunan NeXpara ile ödeme yapabileceksiniz. Okuttuğunuz kare kod ile saniyeler içerisinde bu ödeme gerçekleşecek. Ethereum alt yapısını kullanmamızdaki öncelikli sebep aslında bu. İşlemlerin çok hızlı gerçekleşmesine olanak sağlıyor olması. Ayrıca BDDK lisansı için de başvuru yapacağız. Verifon pos cihazlarına entegrasyon ile de anlaşmalı her yerde rahatlıkla NeXpara aracılığıyla ödeme gerçekleştirebileceksiniz.”

Tüm Türkiye’ye yayılmayı, 10 yatırımcının 8 milyoner liralık yatırım yapmasını değil, 80 milyon yatırımcının 1’er lira yatırım yapmasını istediklerini bu sayede “başarılı olmuşuz” diyebileceklerine değinerek:

“Eğer 10 kişi tüm tokenlarımızı satın almış olursa biz ICO sürecinde başarılı olmuş olmuyoruz. Biz eğer Türkiye genelinde bir yatırımcı kitlesine yayılabilmiş isek başarılı olmuşuzdur. Çünkü eğer kısıtlı yatırımcı NeXpara’yı satın alırsa ödeme yöntemi olma yolundaki hedefimiz gerçekleşemez. Bu durumda 2-3 kişi NeXpara’yı D&R’da kitap almak ya da Starbucks’da kahve içmek için kullanmış olur.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sonrasında ATM kartı da çıkaracaklarına da değinen Cülcüloğlu, bu sayede de NeXpara sahiplerinin paralarını anında ATM’den TL olarak çekebileceklerinden bahsetti.

“Bitcoin’ininiz var ve aniden nakit paraya ihtiyacınız oldu. Ve günlerden cumartesi. Siz o Bitcoin’i anında nakite çeviremezsiniz. Çünkü önce onu borsada satmanız. Sonra bu parayı borsadan çekmeniz gerekiyor. Bunları da yapabilmek için bir diğer iş gününü beklemeniz. NeXpara ATM kartı ile bu sorunu çözmeyi hedefliyoruz. ATM kartınız ile cüzdanınızdaki NeXpara’yı direkt olarak TL şeklinde çekebileceksiniz.”

ICO süreçleri için 80 milyon NeXpara’nın sunulacağını ve her bir NeXpara’nın 1 lira olacağını söyleyerek:

“1 aylık bir ICO süreci olacak. 1 TL’den satışa sunulacak. 1 Mart- 31 Mart arasında sürecek.” dedi.

100 milyon adet NeXpara’nın var olup 80 milyonun satılacağını, bunun 20 milyonunun geliştirme çabaları için ayrılacağını söyledi. 5 milyon adet NeXpara’nın ise bir vakıf kurmak için kullanılacağından bahsedip şöyle açıkladı:

“Türkiye’de kripto para teknolojilerini geliştirmeyi ve gençleri yetiştirerek yazılımcılar yetiştirmeyi hedefleyen bir vakıf kurmayı planlıyoruz. Bu sayede hem pazarın Türkiye ayağını güçlendirmiş hem de bu çaba ile devletin de kripto paralara sıcak yaklaşmasını sağlamayı hedefliyoruz. “

Geliştirmeyi hedefledikleri son şey olarak ise kendi blok zincirlerini oluşturmak olduğunu söyleyerek:

“Yerli ve milli bir kripto para birimi çıkardığınızı ileri sürüyorsunuz ama Ethereum alt yapısı kullanıyorsunuz diyenler için ileride kendi blok zincirimizi oluşturmayı planlıyoruz. Şuan bunu yapmıyor oluşumuzun sebebi ise bir anda her şeye atlamak yerine yavaş ama emin adımlarla ilerlemek istemimiz.”

Son olarak dinleyicilerden gelen sorulara cevap veren Cülcüloğlu, yönelen “ICO’larınız satılmazsa yakacak mısınız kalanları?” sorusuna:

“Hayır yakmayacağız, zaten hepsinin satılmasını bekliyoruz.” şeklinde cevap vererek toplantıyı noktalamış oldu.

NeXpara’nın whitepaper’ını incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment