Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba’dan Sınır Ötesi E-Ticarette Blockchain Hamlesi

Alibaba’nın Tmall adlı e-ticaret platformu, bundan böyle sınır ötesi tedarik zincirinde blockchain teknolojisini benimseyeceğini duyurdu. Bu doğrultuda Alibaba’nın yatırımcısı olduğu Cainiao adlı lojistik şirketiyle ortaklık kurma kararı alındı.

Çin haber ajansı Xinhua kaynaklı habere göre, bu ortaklık ile ithalat ve ihracatta ürünlere ait bilgilerin bir blockchainde tutulması sağlanacak. Böylelikle menşe ülke, yükleme limanı, nakliye yöntemi ve varış limanı gibi tedarik zinciri için önemli ayrıntıların takibi daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek.

Bu gelişme ile Cainiao, blockchainin sınır ötesi e-ticaret faaliyetlerinde büyük rol oynayacağına olan inancını daha da arttırıyor.

Şanghay, Guangzhou ve Shenzhen başta olmak üzere Çin’in farklı şehirlerinden birçok tüketici 50 farklı ülkeden gelen 30,000’e yakın ürünü e-ticaret için geliştirilen mobil uygulama ile takip edebilecek.

Ortaklık ayrıca, Alibaba’nın sayısı artan taklit ürünlere karşı müşterilerin güvenini kazanmak için yaptığı büyük bir hamle olarak yorumlandı.

Alibaba geçtiğimiz yıl da blockchain tabanlı Food Trust Framework (Gıda Güven Sistemi) adlı sistemi geliştirmek üzere PwC ile işbirliği yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment