Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliği Yapan Ekran Koruyucusu, Yardım Kuruluşları İçin Fon Topluyor

Geçtiğimiz günlerde kripto para madenciliği sık sık negatif özellikler ve olaylar ile gündeme gelmeye başlamıştı. Yapılan bir kaç farklı araştırmada Bitcoin madenciliğinin İrlanda kadar elektrik tükettiğinden tutun da, doğayı katlettiğine kadar bir çok noktanın altı çizilmişti. Buna ek olarak madencilik yapan kötü amaçlı yazılımlar ile kripto para ‘hırsızlığı’ da son günlerin en popüler konularından bir tanesi olmaya devam ediyor. Yine de bütün bu olumsuzluklara rağmen, sektörde olumlu olaylar da olmakta. Change.org ve TraceLocke Brazil firması, yardım kuruluşlarını destekleyen bir madencilik ekran koruyucusu ile, bu sektörü daha iyi bir üne kavuşturmak istiyor.

Hayır İşi İçin Madencilik Yapmak

Kripto para birimleri yardım kuruluşları ve bağış endüstrisi için çok önemli bir kullanıma erişebilir. Kripto para birimlerinin sahip olduğu düşük işlem ücreti ve her bir yerden kolaylıkla gönderilebilmesi, bunları ihtiyacı olanlara yardım etme konusunda tam bir biçilmiş kaftan haline getiriyor. Yeni üretilen bu ekran koruyucusu, sosyal yardım yapmak için Monero madenciliği yapmakta. Proje Change.org ve Brezilyalı bir pazarlama firması olan TraceyLocke tarafından üretildi.

Bu ekran koruyucusu, boşta çalışan CPU gücünün bir kısmını kullanıyor. Koruyucu aktif edildikten sonra Change.org Foundation için monero madenciliği yapmaya başlıyor. Makine başına çok fazla para elde edilemiyor olsa da, bir kaç bin insan bu koruyucuyu bilgisayarına yüklerse, iyi miktarda bağış yapılabilmesi mümkün. Olay aslında bu ekran koruyucunun ne kadar popüler olacağı ve kaç kişi tarafından kullanılacağı ile ilgili.

Change.org bu projenin dünya çapında binlerce bilgisayar tarafından kullanılacağını ön görüyor ve umuyor. Ekran koruyucu ne kadar uzun süre aktif kalırsa, Change.org adına o kadar fazla para elde edilebilecek.

Change.org konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Biz sürdürülebilir pozitif değişimlerin, sadece vatandaşların kendi seslerini yükseltmek istediklerinde olacağına inanıyoruz. Bir çok direkt adaletsizlik ve eşitsizlik deneyimlemiş insanları, kendi ülkelerini ve topluluklarını etkileyen konuları çözebilmek için, kampanyalar yürütme konusunda destekliyoruz.

Sınırları aşan ve çeşitli bölgeleri etkileyen sınır ötesi hareketlerin olduğunu bilerek, bir dizi uluslararası proje ile iş birliği yapmaktayız ki bunların genel odak noktası kadın hakları ve demokratik katılım üzerinde durmakta.”

Kripto Para Madenciliği İçin Pozitif Bir Olay

Bunun gibi girişimler kripto para madenciliği konseptini iyi bir üne kavuşturmaya yardım edecektir. Bu iş modeli geçtiğimiz bir buçuk yıl içerisinde çok fazla olumsuz tepki aldı. Kripto para madenciliği için harcanan elektrik miktarı çokça sefer haber bültenlerine çıkmıştı.

Eğer bu ekran koruyucusu girişimi başarılı olabilirse, sahip olduğu açık kaynaklı yazılım diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da benimsenip kullanılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment