Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitPay, New York Finansal Hizmetler Departmanından Lisans Aldı!

16 Temmuz tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, küresel kripto ödeme firması BitPay, New York eyaletinin finansal düzenleyicisinden lisans almayı başarmış.

Alınan bu kripto para lisansı, BitPay’in eyalet içerisindeki müşteriler ve şirketler ile iş yapabilmesini sağlayacak. Buna ek olarak New York menşeli işletmeler, dünya çapındaki kullanıcıların BitPay kullanarak Bitcoin ve Bitcoin Cash ile yaptıkları ödemeleri kabul edebilecekler.

Kripto para ile bağlantılı işletmeleri düzenleyen New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), bu lisansı vermeden önce BitPay’in kara para aklamayı önleme, müşterini tanı, dolandırıcılığı önleme, işletme sermayesi ve siber güvenlik politikalarını incelemeye almış. BitPay CEO’su Stephen Pair konu hakkında şunları ifade ediyor:

”New York eyaleti kripto para ile ilgili işletmeler içi en sıkı denetimlerden birisine sahip ve Lisans almak için geçirilen onay süreci BitPay için önemliydi. Bu zorlu çalışmanın, New York’un BitPay için önemli iş fırsatları sunmasından dolayı, acısını çıkartacağına inanıyoruz.”

BitPay, NYDFS’den BitLicense almayı başaran sekizinci firma oldu ve Square,Genesis Global Trading, bitFlyer USA, Coinbase, XRP II ve Circle Internet Financial gibi firmaların arasına katıldı.

Nisan ayında kripto para borsası ve cüzdanı olan Coinbase, ticari işletmeler için ”emanet” hizmetlerini askıya aldıklarını duyurduktan sonra, uçuş firması CheapAir‘in CEO’su bunun yerine BitPay’in kripto cüzdanını önermişti. 

Mart ayında BitPay, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb ile küresel havale pazarına giriş yapmak için ortaklığa imza atmıştı. BitPay’in baş ticari sorumlusu Sonny Singh konu hakkında şunları ifade etmişti:

“Güney Kore ve batıda ,sınır ötesi ödemeler bu yıl 200 milyar dolarlık bir endüstri haline geldi. Bithumb, bariz şekilde dünyanın en büyük borsalarından biri. ”

“İnsanların uluslararası olarak tedarikçilerden daha ucuz ve hızlı para alabilmesi için bunu yapmaya çalışıyoruz. Şu anda, Güney Kore’deki bir kişi, Bithumb’u kullanarak bitcoin satın almak ve faturayı ödemek için milyon dolarlık bir fatura ödeyebilir ve BitPay bu faturayı işleyecek ve bir sonraki iş gününde ABD dolarına yerleştirecektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment